«Укртрансгаз» замовив пікапи Amarok дорожче на кілька мільйонів
30.11.2016   //  

amarok-doublecab-rodeoФілія «ВРТП «Укргазенергосервіс» ПАТ «Укртрансгаз» 28 листопада за результатами тендеру замовила ТОВ «Атлант-М Дніпровська набережна» автомобілів на 87,95 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До квітня 2017 року поставлять 82 білих п’ятимісних повнопривідних пікапа Volkswagen Amarok по 1,07 млн грн.

Вони матимуть подвійну кабіну з кунгом, дизельний двигун Євро-5 об’ємом 1968 куб см. і потужністю 140 к. с., бортовий комп’ютер, фронтальні та бокові подушки безпеки для водія і пасажира, МКП, круїз-контроль, легкосплавні диски, магнітолу з 4 динаміками та GPS-обладнання Ruptela FM Pro-3. На передні двері з обох боків нанесуть логотип «Укртрансгазу».

Автомобілі Amarok DoubleCab Rodeo з такими характеристиками без кунгів продають у роздріб по 987990 тис грн., тобто на 8% дешевше. За даними «Наших грошей», вартість кунга становить близько $2 тис. Таким чином вартість автівок для «Укртрансгаза» завищена на 3-4% у порівнянні з роздробом. За рахунок гуртової закупівлі звичайні продавці могли б надати кілька відсотків знижки. Відтак ймовірна переплата по всій угоді «Укргазенергосервісу» може складати до 7-8 млн грн.

Ціна угоди на 3% нижча за очікувану вартість закупівлі в 90,83 млн грн.

Єдиним допущеним конкурентом було ТОВ «Форвард Автоцентр» із такою ж моделлю на 0,09% дорожче

ТОВ «КарпатиАвтоцентр» і ТОВ «Гранд Мотор» не допустили до аукціону: першу – через занизький кліренс, відсутність допоміжної системи керування та інформації про виконання аналогічного договору, другу – через нестачу довідки про матеріально-технічну базу та непідтвердженість відповідності технічним вимогам і виконання аналогічного договору.

«Атлант-М Дніпровська набережна» записане на Сергія Савицького і кіпрський офшор «Курума Холдингз Лімітед». Фірма входить до міжнародного автомобільного холдингу «Атлант-М», який є об’єднанням низки компаній Росії, України та Білорусі.

Засновником фірми «Форвард автоцентр» з села Клячаново Закарпатської області є Іван Ільтьо з міста Мукачеве, а директором – Сергій Пеца. Вона теж є дилером Volkswagen.