Дешевшого постачальника вугілля викинули з тендеру за статус неплатника ПДВ
28.11.2016   //  

vidhylennya-za-pdvКП «Теплосервіс Станично-Луганського району» 15 листопада за результатами тендеру замовило ТОВ «Донвуглересурси» антрацитового вугілля на 1,20 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До кінця квітня 2017 року поставлять 400 т вугілля марки АС 6-13 по 3 тис грн. за тонну.

Нещодавно «Український спеціалізований диспансер радіаційного захисту населення» купив його на 15% дешевше – по 2 546 грн./т.

Заявка ТОВ «Вугільна компанія центр» була на 7% дешевшою, але її відхилили, бо фірма «на даний час не є платником ПДВ».

Учасник справді повідомив, що як постачальник вугілля тимчасово звільнений від сплати ПДВ згідно пункту 44 розділу XX підрозділу 2 Податкового кодексу України до 1 липня 2017 року. Однак такої підстави для відхилення у Законі України «Про публічні закупівлі» немає.

Дорожчими конкурентами були ТОВ «Волноваська паливно-енергетична компанія» Таїсії Чепак, ТОВ «Євроальянс Лтд» Олега Павленка і ПП «Камерон» Олега Пімшина.

Переможець виграв із ціною 1,32 млн грн., але згодом знизив ціну на 9%. Відтак вартість підписаного договору стала трохи нижчою за вартість дешевшої відхиленої пропозиції «Вугільної компанії центр».

Фірмою «Донвуглересурси» у 2012 році співволодів Антон Клименко, брат тодішнього голови Міністерства доходів і зборів Олександра Клименка. У 2013 році його частку статутного капіталу перереєстрували на кіпрську компанію «Multifunc Trade Ltd», тоді як решта лишилася у донеччанина Андрія Новікова. А згодом фірму переоформили з окупованого Єнакієво у Дружківку, що знаходиться на підконтрольній Україні території.

Усього з 2008 року «Донвуглересурси» виграли тендерів на 513,77 млн грн., з яких майже 270 млн грн. припало на 2012 рік, коли співвласником був Клименко.

Засновниками «Вугільної компанії Центр» є Юрій Коваленко з м. Кропивницький (Кіровоград) та Ольга Майданік, прописана в окупованій Макіївці. Фірма входить до списку підприємств, які восени минулого року постачали антрацит за найвищими цінами.

Усього з жовтня 2014 року вона отримала держпідрядів на 28,77 млн грн.