Поліція перевіряє як мерія Херсону переплатила півмільйона за ремонт п’яти будинків
20.11.2016   //  

Правоохоронці підозрюють, що департамент житлово-комунального господарства Херсонської міської ради переплатив херсонському ТОВ «Мигом» 459 тис грн. за ремонт п’яти будинків. Про це свідчить ухвала Херсонського міського суду від 14 листопада.

За даними слідства, у 2015 році департамент ЖКГ та управління капітального будівництва Херсонської міськради замовили ТОВ «Мигом» капітальний ремонт покрівель та системи опалення п’яти багатоповерхових будинків на загальну суму 1,45 млн грн. Сторони підписали акти виконаних робіт, департамент ЖКГ Херсонської міськради перерахував підприємству всю суму.

Втім, слідство встановило, що закупівельні ціни кровельних матеріалів, які використовувалися під час ремонту, значно вище реальних регіональних цін станом на 2015 рік.

Зокрема, в кошторисній документації ціна рулонних матеріалів для нижніх шарів була вказана в розмірі 53 грн. за кв м, реальна вартість – 32 грн.; ціна рулонних матеріалів для верхніх шарів 72,5 грн. за кв м, реальна вартість – 46 грн.; ціна виробів з оцинкованого металу 171 грн. за кв м, реальна вартість – 130 грн.; а ціна шиферних листів 283 грн. за штуку, реальна ж вартість – 115 грн.

Таким чином, слідство вважає, що підприємство завищило ціни та недовиконало роботи на загальну суму 459 тис. грн., що складає 31% від перерахованих  1,45 млн грн. на ремонт будинків.

Кримінальним провадженням № 12016230000000223 від 17.05.2016 за ч.5 ст.191 ККУ займається слідчий відділ розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності СУ ГУ Національної поліції в Херсонській області.

Слідчий звернувся до суду з клопотанням надати доступ до документів щодо прихованих ремонтних робіт та щодо якості матеріалів, які знаходяться у приміщенні департаменту ЖКГ, а також до реєстраційної справи «Мигом». Останній документ необхідний слідчому для почеркознавчої експертизи підпису директора фірми. Суд задовольнив клопотання. Раніше суд надав слідчому доступ до банківського рахунку «Мигом».

Засновниками ТОВ «Мигом» є херсонці Людмила Медведєва та її чоловік Ігор Медведєв, який очолює підприємство. За даними «ВДЗ», підприємство не виграло жодного тендеру з моменту заснування «Вісника держзакупівель» у 2008 році.