- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Ладижинська міськрада отримала справу за 6 мільйонів на пропіарений «порошенківцем» водогін

Правоохоронці підозрюють голову та членів тендерного комітету Ладижинської міської ради у зловживанні службовим становищем під час організації та проведенні відкритих торгів щодо будівництва мереж водопостачання, які виграло ПП «Сучасні будівельні технології – 12». Про це свідчить ухвала [1] Ладижинського міського суду Вінницької області від 7 листопада.

У 2014 році Ладижинська міська рада замовила [2] у ПП «Сучасні будівельні технології – 12» будівництво мереж водопостачання в південно-східній частині м. Ладижин за 6,06 млн грн.

Єдиним конкурентом, допущеним до торгів, було ТОВ «Гранд Монтаж». У торгах також намагалося взяти участь ТОВ «НВП «Ірігаційні системи» з дешевшою, ніж у переможця, пропозицією. Втім, її відхили, посилаючись на те, що в заявці буди відсутні основні умови договору; в довідці щодо наявності працівників відповідної кваліфікації немає інформації про стаж роботи на даній посаді.

Як встановило слідство, тендерний комітет міськради акцептував пропозицію ПП «Сучасні будівельні технології – 12», яка не відповідала вимогам тендерної документації.

Зокрема, фірма документально не підтвердила, що має досвід виконання аналогічних договорів. Підприємство надало документ про укладення угоди з TOB «MC Буд» щодо будівництва комплексу по забою курчат-бройлерів. Але воно не аналогічне будівництву водогону.

Крім того, фірма «Сучасні будівельні технології-12» надала довідку з банку про відкриття одного рахунку, на якому немає боргів, і не надала  інформацію про існування ще трьох банківських рахунків, що є порушенням.

Втім, комітет конкурсних торгів міської ради не відхилив пропозицію ПП «Сучасні будівельні технології -12». Таким чином, на думку слідства, голова та члени тендерного комітету зловживали повноваженнями, щоб ПП «Сучасні будівельні технології-12» отримало неправомірну вигоду.

Кримінальним провадженням №12016020070000262 від 10.08.2016 займається Ладижинський відділ поліції Бершадського ВП ГУНП у Вінницькій області. Слідчий звернувся до суду з клопотанням надати доступ до документації щодо проведення конкурсних торгів, угоди між міськрадою та «Сучасними будівельними технологіями-12» та банківського рахунку переможця торгів.

Суд відмовив у задоволенні клопотання, оскільки слідчий поліції Рябокінь Я.П. не з’явився у суд без поважної причини, відповідно не підтримав клопотання та не довів необхідність надати доступ до документів.

ПП «Сучасні будівельні технології – 12» заснували у серпні 2013 року Олександр Ігнатоля і Раїса Кузьменко. За даними «ВДЗ», крім тендеру щодо будівництва водогону, у 2016 році фірма також виграла торги щодо будівництва  артезіанської свердловини з підвідним водогоном на 1,13 млн грн., який теж був організований Ладижинською міськрадою.

У 2014 році під час організації та проведенні торгів щодо будівництва мереж водоводу заступником голови тендерного комітету був начальник фінансового управління Пріщенко В.В., членами комітету – начальник  відділу бухгалтерського обліку Гулько І.А., головний спеціаліст юридичного відділу ВласенкоЛ.В., начальник відділу економіки Помагайбо Р.П., секретар – Бажан Л.П.

У 2014 році нардеп Григорій Заболотний заявив [3], що 6 млн грн. на будівництво водогону виділено з бюджету завдяки його депутатському запиту. На останніх виборах до Верховної ради Заболотний балотувався [4] за списками партії «Блок Петра Порошенка».