«Укртрансгаз» відписав фавориту 115 мільйонів на газорозподільну станцію в Ужгороді
19.11.2016   //  

Філія «УМГ «Прикарпаттрансгаз» ПАТ «Укртрансгаз» 17 листопада за результатами тендеру замовила ТОВ «Укрбудгаз-Магістраль» реконструкцію газорозподільної станції «Ужгород» за 115,45 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До кінця 2017 р. мають виконати такі роботи:

  • заміна ділянки газопроводу Ду300 між другою ниткою магістрального газопроводу «Долина-Ужгород-Держкордон» (ДУД-ІІ) Ду1400 і газопроводом-відводом Ду300 до ГРС із пристроєм вузла редукування газу (ВРГ);
  • заміна ділянки газопроводу Ду300 перед ГРС зі встановленням охоронного крану Ду300 з однобічною продувкою;
  • заміна крана №51 на існуючім газопроводі-відводі на ГРС на пневмогідроприводний;
  • реконструкція існуючої ГРС шляхом встановлення автоматизованої блочної ГРС з централізованим обслуговуванням;
  • будівництво нового ВРГ періодичної дії.

На заробітну плату піде 993 тис грн, тобто трохи менше відсотка від загальної суми контракту. На прибуток фірми заплановано 385 тис грн, або 0,3%.

Ціна угоди на 2% нижча за очікувану вартість закупівлі в 117,45 млн грн.

Конкурентами були ПАТ «Спеціалізоване монтажне управління №24» і ТОВ «Вега Захід».

Київську «Укрбудгаз-магістраль» зареєстровано на Дмитра Петренка. Директором є Валентин Штепа-Пекур, який раніше був співвласником СТ «Олімп Плюс 1» разом з Олександром Журавльовим і Володимиром Ільїним. Останній є співзасновником кількох житлово-будівельних кооперативів, котрі ведуть забудову в Рівному. Нині споживчим товариством одноосібно володіє Ільїн.

«Укрбудгаз-магістраль» та «Олімп Плюс 1» увійшли в Топ-10 підрядників «Укртрансгазу» в 2015 р., виграючи торги лише там із весни 2015 р.

За даними  судового реєстру, у 2012 р. переможець отримував підряд «Уктрансгазу» на капітальний ремонт вимірювальних трубопроводів. Вартість контракту не уточнюється.

Засновником івано-франківської фірми «Вега Захід» зі статутним капіталом 1 тис грн. є місцевий адвокат Ігор Винник. Керує нею Ігор Іванюк – депутат Тлумацької райради від «Народного контролю» Дмитра Добродомова.

Винник також володіє ТОВ «Галичинакапіталінвест» і ТОВ «Будзахід», що теж мають статутний капітал 1 тис грн. і прописані в його квартирі за тією ж адресою.

ПАТ «Спеціалізоване монтажне управління №24» на 55% належить ТОВ «Компанія Відос» Олександра Бадягаєва, Володимира, Людмили та Ольги Скачко.

Ще 7,73% має Володимир Печура, 6,26% – Геннадій Бадаєв. Вони разом з Ольгою Скачко володіють ТОВ «Енерго Буд Пром», яке до 2014 р. мало назву «Ліспробуд» і яким керує Бадягаєв.

Усього з 2008 р. «СМУ №24» виграло тендерів у «ВДЗ» на 608,64 млн грн. та у «Прозорро» на 113,40 млн грн.