- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

РАЕС відписала 45 мільйонів на комплекс із переробки радіоактивних відходів

ВП «Рівненська АЕС» ДП «НАЕК «Енергоатом» 19 жовтня за результатами тендеру замовив ТОВ Кузнецовське налагоджувально-монтажне підприємство «Електропівденмонтаж» завершення будівництва комплексу з переробки радіоактивних відходів за 45,37 млн грн. Про це повідомляється [1] у системі «Прозорро».

Закупівлю провели за переговорною процедурою, бо її вже двічі відміняли через нестачу учасників.

До кінця 2017 р. мають добудувати два спецкорпуса, сховище твердих відходів, а також блок переробки слабоактивних відходів, де будуть розміщені:

Будівельно-монтажні роботи коштують 44,28 млн грн., пусконалагоджувальні роботи – 1,09 млн грн.

Переможець залучити ПП «Мірсбакс» Олега Нестеренка до монтажу трубопроводів і металоконструкцій на 9,58 млн грн. і ТОВ «ДОЦ УБ РАЕС» [2] Григорія та Галини Охрімчуків до будівельних робіт на 15,31 млн грн.

Власником Кузнецовського налагоджувально-монтажного підприємства «Електропівденмонтаж» зі статутним капіталом 4 395 грн. є Олексій Шкабой.

Воно неодноразово [3] вигравало тендери атомників у фірми зі схожою назвою – ПрАТ «Електропівденмонтаж-10». Нею володіє латвійське ТОВ «Амто» (88% акцій), що належить белізькому офшору «Ларден Лімітед» (Larden Limited). Головою наглядової ради є Сергій Вікторов. За даними SMIDA, раніше він був заступником директора «Енергоатому» з контрольно-ревізійної роботи.

У 2001 р. «Електропівденмонтаж-10» разом із латвійською «Амто Технолоджи» заснували ТОВ «Електропівденмонтаж-Інвестфінанс», яким володіють і досі. Директором цієї фірми від заснування й до серпня 2011 р. був Сергій Череповський, відомий як бізнес-партнер Андрія Коврижкіна, чий батько Юрій Коврижкін очолював «Енергоатом» у 2008 р., а до того багато років був віце-президентом і першим віце-президентом держпідприємства.

У 2004-2011 рр.. Коврижкін і Череповський були співвласниками ТОВ «ВТФ-АСС», а в 2005-2008 рр.. Череповський керував ще однією фірмою Коврижкіна – «АСС-Інвест».

Крім того, у березні Вікторов і Череповський заснували однойменне ТОВ «Електропівденмонтаж-10» разом з Ігорем Бурносом.

Нагадаємо, раніше у жовтні РАЕС замовила нинішньому підряднику модернізацію системи нормальної експлуатації енергоблоку №3 за 145,54 млн грн. [3]