- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Екс-голова «Автодоріг України» виграв у «труханівців» 43 мільйони у «Київавтодорі» помічника Пресмана

vul-luhova-vid-vul-ivashkevycha-do-vul-bohatyrskoji [1]КК «Київавтодор» 21 жовтня за результатами тендеру замовила ПАТ «Броварське шляхово-будівельне управління №50» капітальний ремонт вулиці Лугової за 42,65 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

За рік відремонтують ділянку від вул. Івашкевича до вул. Богатирської в Оболонському районі довжиною 1,8 км. Влаштують проїзди, зупинки, тротуари, направляючу пішохідну огорожу, колесовідбійну стрічку, нанесуть розмітку та озеленять територію. Крім того, відремонтують шляхопроводи на перетині з вул. Богатирською та із залізничною колією Київ – Петрівка – Київська ГЕС.

Гарантійний строк становить: на основу дорожнього одягу, асфальтобетонне покриття, покриття з плитки, бетонні та залізобетонні бортові камені – 5 років, пішохідну огорожу, бар’єрне металеве огородження, гранітний бортовий камінь – 10 років, розмітку – півроку.

Раніше власником 84% акцій «БШБУ № 50» був громадянин Росії, ім’я котрого SMIDA не розкриває. Але у березні 2015 р. його частка зменшилась до 9,8%. Нині пакет у 74% належить гендиректору фірми Віктору Гавриленку. У 2002-2003 рр.. той очолював ВАТ ДАК «Автомобільні дороги України».

Єдиним конкурентом було одеське ПП «Київшляхбуд», засноване у 2009 р. під назвою ПП «Будівельна фірма «Югавтодор». Власником у 2009-2010 рр.. був Олексій Барбул, який у 2010 р. певний час очолював [2] Управління дорожнього господарства Одеської міськради, а потім був заступником начальника. Його син Павло Барбул із березня 2016 р. очолює [3] ДП ДГЗП «Спецтехноекспорт» із концерну «Укроборонпром» (детальніше – у статі «Збройні барони президента» [4]).

Наразі засновником значиться вірґінський офшор «Соєр і Брантон ЛТД». На неї ж і депутата Одеської міськради Юрія Шумахера від партії «Довіряй ділам» Геннадія Труханова записане ТОВ «Інвестиційна група «Рост» Олександра Жукова [5] (у стані припинення).

Незмінним директором «Київшляхбуду» з 2010 р. є Олександр Ращупкін, який раніше керував [6] нині ліквідованим ТОВ «Пантеон-Юг» [7]. Засновником останнього свого часу був Михайло Старушкевич. Раніше тому належало одеське ТОВ «Південні фондові технології», чия назва співпадає із назвою російського ТОВ «Южные фондовые технологии» з групи «Рост». Зараз «Південні фондові технології» записані на Наталю Ганевич.

Нинішній керівник [8] «Київавтодору» Олександр Густєлєв раніше був помічником [9] екс-нардепа від Партії регіонів Олександра Пресмана (нині – група «Партія «Відродження»). Пресман в інтерв’ю [10] не приховує дружні стосунки з мером Одеси Трухановим.

Нагадаємо, НАБУ розслідує [11] можливу розтрату понад 800 млн грн. бюджетних коштів на тендерах Трухановим, посадовцями міськради, «Київшляхбуду», ТОВ «Ростдорстрой» та інших компаній.