Палац Іванющенка у Конча-Заспі переписали на менеджера корупціонера з оточення Кадирова
16.11.2016   //  

Поки прокуратура безуспішно намагаються відсудити у структур Юрія Іванющенка 35 гектарів в столичній Конча-Заспі, він переоформив розташований на цій землі розкішний маєток на футбольного менеджера Пауло Урфера. Про це йдеться у розслідуванні Аліни Стрижак для програми «Наші гроші з Денисом Бігусом».

palats

П’ятнадцять тисяч квадратних метрів «комплексу у складі житлової малоповерхової забудови та об’єктів адміністративно-офісного та рекреаційного призначення» знаходяться на 21-кілометрі Столичного шосе. Маєток складається з адміністративно-офісної будівлі, центрального будинку, кіно-концертної зали, картинної галереї, банного комплексу, саду, трьох озер та причалу.

Землю комплексу площею 35 гектарів вивели за часів мера Леоніда Черновецького на низку приватних кооперативів. Після чого землю провели через низку переоформлень, переписуючи деякі ділянки по 6 разів. Прокуратура поки що безуспішно намагається її відсудити.

vytyah19 жовтня було укладено договір купівлі-продажу, за яким маєток відійшов новому власнику на ім’я Урфер Паоло. Також новий набувач отримав низку ділянок, з яких складається палацовий комплекс. Зазначимо, що частина ділянок, на яких не розташовані будівлі – залишились оформлені на компанії з орбіти впливу самого Іванющенка.

Людина з ім’ям покупця нерухомості Іванющенка живе в Монако і має зареєстровану у Швейцарії фірму «The one football consultants sarl».

urfer-alves urfer-firmy-u-zhenevi

Монако є і місцем постійного проживання самого Іванющенка. Зазначимо, що син Іванющенка – Арсен – футболіст, і починав займатися футболом саме в юнацьких командах в Монако.

Від «Наших грошей»

Іванющенко у Монако має віллу поруч з маєтком Олексія Федоричева. Цей російський бізнесмен має справи в Україні і багато років був спонсором клубу «Монако», коли у цій команді грав син Іванющенка. Однак принц Альбер ветував продаж клубу Федоричеву, погодившись на іншого бізнесмена з Росії Дмитра Риболовлєва як власника команди.

Арешт Чагаєва

Арешт Чагаєва

Раніше Пауло Урфер був технічним директором футбольного клубу «Ксамакс», який виступав в вищій лізі чемпіонату Швейцарії. В 2011 році цей клуб купив чеченський бізнесмен Булат Чагаєв, який тоді був також віце-президентом футбольного клубу «Терек» (Грозний, Чечня). Почесним президентом російського клубу є президент Чечні Рамзан Кадиров. А Чагаєв в інтерв’ю казав, що Кадиров йому «як брат».

На початку 2012 року прокуратура Швейцарії затримала Чагаєва за фінансові махінації і недобросовісне керування футбольним клубом. При цьому Урфер публічно захищав Чагаєва. Через рік Чагаєва вислали з Швейцарії. ЗМІ весною цього року повідомляли, що місце проживання Чагаєва наразі не відоме. В 2011 році він також по вказівці Кадирова залишив посаду віце-президента «Терека».

У свою чергу Іванющенко мав стосунки з Кадировим.

kadyirov-enakyj-mozayka kadyirov-enakyj

У 2013 році Юра Єнакїівський був на дні народження Кадрова разом з Геннадієм Кернесом (у 2014 році в нього стріляли, але Кернес виключав «чеченський слід» у замаху), Михайлом і Дмитром Добкіними, Валерієм Писаренком та іншими.