Міграційна служба замовила комп’ютерів на 41 мільйон, приховавши ціни
16.11.2016   //  

Державна міграційна служба 14 листопада за результатами тендеру замовила ТОВ «Компанія «Версія» комп’ютерного обладнання на 40,71 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До кінця року поставлять і налагодять 195 робочих станцій для оформлення та видачі в тому числі й біометричних паспортів та реєстрації за місцем проживання по 209 тис грн.

У комплект входять системний блок, два монітори, клавіатура, миша, програмне забезпечення, принтер, сканер, джерело безперебійного живлення, цифрова клавіатура, цифрова фотокамера, концентратор USB, мережевий фільтр, а також зчитувачі відбитків пальців, документів і підпису. Ціни окремих складових не оприлюднено, відтак їх неможливо порівняти з ринковими.

dms1dms2dms3dms4

За угодою можлива повна передоплата на строк до трьох місяців із дозволу МВС.

Конкурентами були чернігівське ТОВ «Інгресс» Андрія Петровського і київське ТОВ «Амріта Комплексні рішення» Сергія Краковецького.

Київська «Компанія «Версія» належить Катерині та Олегу Нікончукам, Костянтину Шипову і харків’янці Катерині Неведровій, власникам ТОВ «Версія Україна».

Раніше вони також володіли нині ліквідованим ТОВ «Версія-Консалтинг», яке у 2008-2012 рр.. отримало держзамовлень на 24,87 млн грн.

Неведрова разом із Наталією Данік є засновниками ТОВ «Танаід» із Харківщини.

Із 2012 р. переможець отримав держпідрядів у «ВДЗ» на 14,95 млн грн. та у «Прозорро» на 93,47 млн грн.

Зокрема у вересні служба замовила йому обладнання на 50,47 млн грн. При цьому цифрові клавіатури були придбанні дорожче від ринкових цін.

Державну міграційну службу з літа 2015 р. очолює Максим Соколюк  після відставки голови відомства Сергія Радутного.

Ще раніше з 2013 р. Соколюк керував нині ліквідованим ДП «Державний центр персоналізації документів» Національного банку України, а в 2011-2013 рр.. був радником екс-голови ДМС Миколи Ковальчука.

Нагадаємо, у 2012-2013 рр. монополію на друк закордонних паспортів мало ДочП «Поліграфічний комбінат «Зоря» із консорціуму «ЄДАПС». Однак із літа 2013 р. Кабмін та ВРУ прийняли кілька рішень для видалення «ЄДАПСу» з ринку виготовлення державних документів зі спецзахистом. Держзамовлення на ці бланки було передано державному поліграфкомбінату «Україна», який перейшов у відання Нацбанку.