Комунальники злили «прокладці» 50 мільйонів на проектування Подільського мосту-довгобуду
15.11.2016   //  

podilskyj-mostovyj-perehidКП «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м.Києва» 28 жовтня за результатами тендеру замовило ТОВ «Форма» завершення проектування частини Подільського мостового переходу за 49,98 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

До кінця 2017 р. розроблять робочу документацію ділянки мосту від вул. Межигірської до дамби Русанівських садів довжиною 4,8 км. Йдеться про залишки таких робіт:

  • ІІ черга: мости через Дніпро, Гавань і Десенку, естакади на Подолі, Рибальському і Трухановому острові, благоустрій території, сходи з проїжджої частини, правобережна транспортна розв’язка, дощова каналізація в урочищі Горбачиха, очисні споруди зливових вод, транспортна розв’язка на Подолі, зовнішнє освітлення, додаткові демонстраційні креслення, інженерно-технічні заходи цивільного захисту, обстеження побудованих опор, з’їзду та заїзду;
  • ІV черга: будівництво заїзду, спуск на Рибальський острів в районі «Парку моряків» (сходи і ліфт), організація дорожнього руху, зовнішнє освітлення, дощова каналізація, додаткові демонстраційні креслення, підпірна стінка, перенесення паркану ТОВ «Столичний млин», інженерно-геологічні роботи, коригування проекту конструкції опори №0, перекладання інженерних мереж при будівництву заїзду від вул. Набережно-Хрещатицької.
  • V черга: інженерні мережі дачної забудови для перенесення Русанівських і Воскресенських садів на вул. Радистів у Деснянському р-ні (селище Биківня).

Конкурентами були ДП «Державний інститут з проектування підприємств гірничорудної промисловості «Кривбаспроект» і ТОВ «Варда Спецбуд Монтаж».

Засновником київської «Форми» зі статутним капіталом 50 тис грн. є Олександр Степенко. Із вересня нею керує Тимофій Гнатюк.

Принаймні до 2012 р. фірма належала киянці Тетяні Лахно та Олександру Клименку з м. Вишневе Київської області (не плутати з екс-міністром доходів і зборів). Зараз вони володіють ТОВ «К-Форма» зі статутним капіталом 3 тис грн., що було створене цьогоріч у квітні та не отримувало держпідрядів.

У держреєстрі фірми зі схожими назвами мають спільний номер телефону +380444500505.

Нагадаємо, у вересні КП «Київпастранс» замовило «Формі» реконструкцію та будівництво трамвайної лінії за 138,37 млн грн.

«Варда Спецбуд Монтаж» зі статутним капіталом 1 тис грн. через ланцюжок компаній і засновників пов’язана із компаніями, близькими до директора КП «Житлоінвестбуд-УКБ» В’ячеслава Непопа та Михайла Голиці – екс-очільника Департаменту будівництва та житлового забезпечення КМДА та президента АТ «ХК «Київміськбуд».

Довідково:

Подільський мостовий перехід будується з 1993 р. За даними Департаменту будівництва та житлового забезпечення КМДА, у 2012 р. кошторис проекту складав 7,63 млрд грн. Із цієї суми станом на початок 2016 р. було профінансовано 3,68 млрд грн. Відтак на добудову потрібно щонайменше 3,95 млрд грн.