Поліція придбала автомобілів на 1,5 мільйони у екс-партнера міністра юстиції
13.11.2016   //  

Національна поліція України 8 листопада за результатами тендеру замовило ТОВ «Ніко Прайм Мегаполіс» автомобілі спеціалізованого призначення підвищеної прохідності для потреб органів Нацполіції за 1,5 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Національна поліція придбала три автомобілі Renault Duster Expression по 501 тис грн./од.

У технічних характеристиках Renault Duster Expression передбачені система кондиціонування, подушки безпеки водія і переднього пасажира, сигнально-гучномовний пристрій у вигляді світлодіодної панелі-балки типу «Стріла».

Строк поставки за угодою – протягом 30 календарних днів з дати отримання заявки від Замовника, але не пізніше 20 грудня 2016 р.

Єдиним учасником торгів було ТОВ «Ніко Прайм Мегаполіс». Фірма запропонувала ціну 1,50 млн грн,  очікувана вартість склала 1,52 млн грн.

За даними системи «Прозорро», у серпні Національна поліція придбала у «Ніко Прайм Мегаполіс» 86 автомобілів Renault Duster Expression по 482 тис грн. на загальну суму 42,99 млн грн. з тими самими технічними характеристиками, що і у Renault Duster Expression, замовлених 8 листопада. Відсутній лише сигнально-гучномовний пристрій.

У жовтні Головне управління Національної поліції у місті Києві замовило «Ніко Прайм Мегаполіс» два мікроавтобуси Renault Trafic за 1,68 млн грн.

Засновниками «Ніко Прайм Мегаполіс» є ТОВ «Компанія з управління активами «Ковін Капітал» та ТОВ «Ніко Авто Холдінг (Україна)», номінальними бенефіціарами значаться кіпріоти Катя Апостолоу та Іоанніс Еліа.

«Ковін Капітал» зареєстрована на киянина Володимира Гнатишина і британську «ІФЛ інтернешнл файненс енд лізінг лімітед», бенефіціарами вказані вже згадана Катя Апостолоу та Віоларіс Яннакіс з Кіпру. Гнатишин на початку 2000-років разом з нинішнім міністром юстиції Павлом Петренком був співзасновником ТОВ «Юридична консалтингова група «Justicia Service» (Чернівці).

«Ніко Авто Холдінг (Україна)» належить кіпрській «Ніко холдінг енд інвестмент лімітед», бенефіціари ті ж самі, що і у «Ковін Капітал».

У 2015 році Міністерство внутрішніх справ України замовило ТОВ «Ніко Прайм Мегаполіс» автомобілі спеціалізованого призначення Renault Duster та Renault Dokkerна на загальну суму 122,52 млн грн.