Трирічний аудит «Укроборонпрому» за півмільйона проведе партнер дружини януковичевського голови СБУ
11.11.2016   //  

ДК «Укроборонпром» 7 листопада уклав дві угоди з ТОВ «УПК-Аудит ЛТД.» про фінансові послуги на суму 480 тис грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До 15 березня 2017 року за 336 тис грн. виконають аудит фінансової звітності за 2014-2016 роки, складеної згідно ЗУ «Про аудиторську діяльність» і Міжнародних стандартів (МСА 700, 705, 706). Послуги коштують 112 тис грн. за рік.

Крім того, за 144 тис грн. перевірять податковий облік, правильність складання Декларації з ПДВ і декларації з податку на прибуток підприємства.

Фірмою «УПК-Аудит Лтд.» володіють Тетяна Лавренова і Володимир Козленко.

Козленко відомий як співзасновник і директор ТОВ «Стратегічний партнер», співвласницею якого є Наталія Калініна – дружина Ігоря Калініна, який до кінця лютого 2014 року був радником президента Віктора Януковича, а раніше очолював Службу безпеки України.

«УПК-Аудит Лтд.» проводила аудит фінансової звітності ПАТ «Центренерго» за 2013 рік, коли роботу держкомпанії контролювали менеджери Януковича. У звіті за результатами перевірки сказано,  що «аудитором не виявлено обставин, що свідчать про можливість шахрайства».

Наразі Козленко є членом Ради з питань судової реформи при Президентові України і координатором групи «Судова реформа» ГО «Всеукраїнська громадянська платформа «Нова Країна».

Лавренова очолює комісію Аудиторської палати України з питань правового забезпечення аудиторської діяльності та є уповноваженим представником в Києві та Київській області.

Керує «УПК-Аудит Лтд.» Леонід Горбатенко, якому також належить ТОВ «Аудиторська компанія «Аналітсинтез».

Усього з 2008 р. фірма-підрядник виграла тендерів на 7,25 млн грн., з яких 3,89 млн грн. – у ДП «НАЕК «Енергоатом».

Нагадаємо, у серпні ГО «Transparency International Україна» запропонувала прем’єр-міністру Володимиру Гройсману прийняти рішення про аудит «Укроборонпрому» одним із незалежних аудиторів, наприклад, компаніями «великої четвірки».

«Укроборонпром» із липня 2014 р. очолює Роман Романов. До призначення він керував президентською виборчою кампанією Порошенка по Херсонщині. Романов також торгував автомобілями «Хюндай», які в Україні збирає корпорація «Богдан» Олега Гладковського, співвласником котрої раніше був Порошенко.

Саме Гладковський – перший заступник секретаря РНБО, голова Міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю – за посадою здійснює контроль над концерном «Укроборонпром».