- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

«Антонов» замовив шасі для Ан-178 за 3 мільйони євро у нової німецької фірми «Antonov»

antonov-salis-gmbh [1]ДП «Антонов» 8 листопада уклало угоду з компанією «Antonov Salis GmbH» (Німеччина) про поставку обладнання на 2,80 млн євро, або близько 79,21 млн грн. Про це повідомляється [2] у системі «Прозорро».

До лютого 2018 року поставлять 5 комплектів агрегатів шасі для цивільного транспортного літака Ан-178 [3] по 560 180 євро.

До кожного комплекту входять 2 праві та 2 ліві стійки основної опори шасі, 2 праві та 2 ліві складані підкоси, а також стійка передньої опори шасі.

Німецька компанія «Antonov Salis GmbH» [4] зареєстрована [5] 12 липня у місті Шкойдіц поблизу аеропорту Лейпцига. Засновники цієї фірми невідомі. Нею управляють [6] гендиректор [7] «Авіаліній Антонова» Олександр Гриценко та Віктор Пашко.

Саме в липні президент Петро Порошенко підписав [8] закон, який дозволяє державним авіапідприємствам створювати спільні підприємства з іноземними партнерами, крім Росії.

Довідково

SALIS (Strategic Airlift Interim Solution) – це програма з використання українських Ан-124-100 «Руслан» в інтересах 14 країн НАТО та ЄС. Чинний контракт, який передбачає співпрацю з російською вантажною авіакомпанією «Волга-Дніпро» через спільне підприємство «Ruslan Salis GmbH», закінчується наприкінці року. Із 1 січня 2017 року «Антонов» планує [7] працювати з НАТО самостійно.