Суд витребував приміщення ресторану на Подолі, яке недобросовісні покупці встигли переписати на іншу фірму
10.11.2016   //  

Суд витребував у ТОВ «Капітал Грейт» групу приміщень площею 706 кв.м. у м. Київ, вул.. Межигірська, 2-а на користь Київської міської ради. Про це свідчить рішення Господарського суду м.Києва від 2 листопада.

У 2013 році Департамент комунальної власності м. Києва продав приміщення ТОВ «Центр дозвілля РА». Фірма раніше винаймала це майно. Київрада продала їй приміщення за ціною на 2 млн грн. дешевше, врахувавши платежі по оренді, тобто всього за 5,78 млн грн.

У 2015 році договір купівлі-продажу було розірвано у судовому порядку. Встановлено, що «Центр дозвілля РА» не заплатив вчасно за приватизоване приміщення, тому суд ще стягнув із компанії 1,16 млн грн. неустойки. Фірма перерахувала кошти за приміщення суттєво пізніше – тільки у травні 2015 року і департамент ці гроші їй повернув.

У 2015 році Окружний адмінсуд Києва прийняв рішення про скасування держреєстрації права власності «Центру дозвілля РА» на спірні приміщення.

Незважаючи на судові рішення, «Центр дозвілля РА» передав приміщення до статутного капіталу ТОВ «Капітал Грейт». На приміщення було накладено арешт, але в грудні 2015-го «Капітал Грейт».  вдалося зареєструвати їх як свою власність.

Компанія «Капітал Грейт» створена у жовтні 2015 року. Як повідомляється у судовому рішенні, раніше 50% її статутного капіталу належало ТОВ «Центр дозвілля РА». Сьогодні засновником значиться Олександр Дмитерко, який з червня 2016-го є директором.

Раніше «Центр дозвілля «РА» був зареєстрований на жителя с.Богданівка Київської області Олексія Доброва. У 2013-2015 рр. фірма була оформлена на Тетяну Манченко зі Жмеринки Вінницької області. Директором фірми була Алла Доброва. Віднедавна засновником і директором «Центру дозвілля «РА» значиться киянка Віта Бондаренко.

Олексій Добров публікував резюме на сайті пошуку роботи, яке свідчить, що у 2007-2008 рр. він працював у Подільській райдержадміністрації, а в «Центрі дозвілля «РА» був юристом.

З часу створення у 2001 році «Центр дозвілля «РА» був прописаний на вул. Межигірська,2. У держреєстрі вказано, що компанія веде діяльність ресторанів. За адресою вул.Межигірська,2 свого часу був арт-ресторан, нічний клуб «Єгипет».