Новачок освоїть 51 мільйон на будівництві центру профтехосвіти під Харковом по таємним цінам
10.11.2016   //  

karta-derhachi-vul-naukova-1Харківський центр професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості 7 листопада за результатами тендеру замовив ТОВ «Промбудінжиніринг»     реконструкцію майнового комплексу в м. Дергачі (3 черга, II пусковий комплекс) за 51,10 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До кінця 2017 року мають реконструювати майновий комплекс центру по вул. Науковій (Артема), 1 із розміщенням додаткових будівель і споруд та комплексним благоустроєм території.

Протокол узгоджених цін на матеріальні ресурси не був опублікований, відтак їх неможливо порівняти з ринковими цінами на предмет завищення.

На заробітну плату піде 2,12 млн грн, тобто трохи більше чотирьох відсотків від загальної суми контракту. На прибуток фірми заплановано 350 тис грн, або близько 1%.

Єдиним конкурентом було ТОВ «Будівельник» із вищою на 0,3% ціною.

Засновником харківського «Промбудінжинірингу» зі статутним капіталом 1 тис грн. є Олександр Судаков, а директором – Олександр Войналович.

kumakaДо жовтня 2014 року фірмою керував Олексій Кумака, засновник харківського ТОВ «Глобал Констракшен», відомий як юрист і спеціаліст із ліцензування корпорації «Глобал Консалтинг».

Офіс переможця орендований у ФОП Судаков Олександр Анатолійович, будівельна техніка – у ФОП Кравченко Вікторія Едуардівна і ТОВ «Тайга», а складська площа – у ФОП Штонда Галина Миколаївна. Усі 26 працівників «Промбудінжинірингу», крім директора, були прийняті на посади 1 вересня за цивільно-правовими договорами.

Раніше фірма виграла єдині два тендери філії «Іршанський гірничо-збагачувальний комбінат» ДП «Об’єднана гірничо-хімічна компанія» на поставку обладнання на 1,41 млн грн.

Харківський «Будівельник», який отримував ремонтні підряди місцевих вузів, належить Леоніду Надточию і Михайлу Харнаму. Вони також володіють базою «Елат» у рекреаційній зоні поряд із Печенізьким водосховищем.

Із Харнамом пов’язане ПП «Національна будівельна компанія», яке теж отримувало гроші від навчальних закладів. Воно записане на Марину Малєєву, але у 2003 році засновником виступив саме Михайло Харнам. Незмінним директором від часу заснування фірми значиться Катерина Титаренко. Цього року «НБК» виграла тендер Харківського університету повітряних сил ім. Кожедуба  на поточний ремонт приміщень учбового корпусу й отримало від військових 0,95 млн тис грн. А загальна сума по договору була 1,44 млн грн.