Міноборони дасть 19 мільйонів за сухпайки «рідній» фірмі оточення хабарника
07.11.2016   //  

Міністерство оборони України 31 жовтня за результатами тендеру замовило ТОВ «Укрпродакорд ОР» сухпайків на 19,19 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До кінця року поставлять 200 тис повсякденних наборів сухих продуктів за ТУ У 8010185.001-2001 (Зміна №2) по 96 грн./од.

Броварське ТОВ «Сімпліторг» Ігоря Майбороди через АМКУ домоглося відміни таких дискримінаційних вимог:

  • попередні випробування має провести саме акредитована установа ветеринарної медицини Міністерства оборони України – в/ч А3466,
  • учасник повинен мати досвід поставки у 2014-2016 рр.. саме продуктових наборів, а не наборів або готових страв із їхнього складу,
  • надання сканованих витягів із реєстрів корупціонерів і банкрутств та довідки про відсутність податкової заборгованості.

У вилученні технічних умов з тендерної документації скаржнику відмовили. На тендер він так і не прийшов.

«Укрпродакорд ОР» віднедавна зареєстрований на Ларису Швець. Раніше ж засновником значилася Тетяна Глиняна, теща екс-депутата Білоцерківської райради (від ПР, потім позафракційний) Руслана Березюка. До того фірму було записано на дружину Березюка Олену. Остання також є співзасновницею ТОВ «Візит».

«Укрпродакорд ОР» і «Візит» зареєстровані поруч: Білоцерківський район, м. Узин, вул. Заводська, 23 (детальніше у статі Скандальні годувальники солдатів-1. «Білоцерківські»).

Нагадаємо, у січні 2015 р. начальника управління тилу та логістики Нацгвардії Святослава Манжуру затримали при отриманні хабара у 232 тис грн від Руслана Березюка. Але за грати жоден з них не потрапив. Під час передачі хабаря Глиняна також знаходилась у автівці, де відбувався злочин. Однак по справі вона проходила лише свідком.

Крім того, торік Генпрокуратура розпочала досудове розслідування за фактом заволодіння держкоштами на суму 446 млн грн. службовими особами підприємств, яким Міноборони у 2015 р. замовило забезпечення харчування особового складу. Серед підозрюваних фірм були «Укрпродакорд ОР» (481 млн грн.) і «Візит» (17,3 млн грн.). У вересні суд дозволив позапланову виїзну перевірку останнього.

Єдиним конкурентом за двома з чотирьох лотів було ТОВ «Дніпрозбут» Марини Ставської. Вона відома як співзасновниця севастопольського ТОВ «ВКП «Броксервіс». Це підприємство регулярно вигравало тендери Держрезерву і Аграрного фонду, де його конкурентами виступали фірми партнерів Ставської.