«Приватівець» отримав 73 мільйони на трасу Київ-Знам’янка
06.11.2016   //  

n-01-kyjiv-znam_yankaСлужба автомобільних доріг у Черкаській області 20 жовтня за результатами тендеру замовила ТОВ «ПБС» поточний середній ремонт автодороги державного значення Н-01 Київ-Знам’янка за 73,20 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

До кінця року трасу мають відремонтувати на ділянці км 205+280 – км 213+000 довжиною 7,72 км. Відтак ремонт коштує в середньому 9,48 млн грн. за кілометр.

Виконають підготовчі та земляні роботи, влаштують дорожній одяг, воронки з використанням геотекстилю, з’їзди, нанесуть розмітку, встановлять огородження та напрямні стовпчики.

Фірму «ПБС» контролює нардеп Олександр Шевченко, який обрався від «Блоку Петра Порошенка», а потім вийшов із фракції. Раніше він керував курортом «Буковель», який належить Геннадію Боголюбову та Ігорю Коломойському.

На розкритті пропозицій 16 вересня переможця представляв В.М. Сікорський.

Крім того, були присутні Ігор Магліч та Олександр Галкін – помічники нардепа від «Блоку Петра Порошенка» Сергія Рудика, а також Петро Кисельов і Віктор Завальнюк – представники черкаської ГО «Білий молот», заснованої Сергієм Куликом і Валерієм Кузьменком.

Завальнюк і Кузьменко входили до Громадської ради при Черкаській САД. За словами голови цієї ради Юрія Яценка, Завальнюк був серед тих, хто в липні намагався потрапити в офіс «Укравтодору» в Києві.

Єдиним конкурентом було київське ТОВ «Трансстроймеханізація». Засновниками є болгарське «АО Гражданметропоставка» і чорногорське «АО Комунспецмонтаж». Кінцевим бенефіціаром через другу фірму значиться італієць Пізолато Цельсо. Керує фірмою-конкурентом Володимир Василенко.

Із жовтня 2012 року «Трансстроймеханізація» отримала держпідрядів на 146,78 млн грн.

Із них 16,83 млн грн. – підряд нинішнього замовника у жовтні на поточний середній ремонт іншого відрізка цієї ж дороги.

Нагадаємо, на початку вересня звільнили екс-керівника Черкаської САД Руслана Якубова. Нині його обов’язки виконує Владислав Демиденко.