КМДА рік не може отримати мільйон за оренду «Зеленого театру» з фірми, записаної на мешканця ОРДЛО
06.11.2016   //  

ТОВ «Полумонокок» має виплатити 1,39 млн грн. Центральному парку культури і відпочинку Департаменту культури Київської міської держадміністрації. Про це свідчить рішення Господарського суду Дніпропетровської області від 17 жовтня.

28 серпня Департамент культури КМДА, за результатами конкурсу, уклав договір щодо передачі фірмі «Полумонокок» в оренду комплексу будівель та споруд «Зелений театр» загальною площею 2 206 кв.м по вул. Паркова дорога, 2 (неподалік від «вертодрому Януковича»). Майно передавалося для організації концертів та іншої  видовищно-розважальної діяльності.

«Полумонокок» виграв конкурс, запропонувавши вищу ціну – за перший місяць вона мала становити 1 млн грн. Договір оренди підписували до серпня 2018 року. У подальшому плата за кожен місяць мала коригуватися з урахуванням індексу інфляції.

Однак 5 жовтня компанія «Полумонокок» повернула «Зелений театр» комунальникам. 9 жовтня договір оренди розірвали. Згодом у звіті про аудит Центрального парку культури і відпочинку КМДА зазначено, що договір розірвали через неплатоспроможність орендаря.

З’ясовано, що фірма-орендар за користування майном не розрахувалася, сплативши тільки 432 тис грн. авансу при подачі документів на конкурс щодо права оренди.

Прокурор м.Києва подав позов про стягнення з орендаря заборгованості, а також пені і процентів.

Суд визнав вимоги про стягнення 1,15 млн грн. основного боргу по оренді за період з  28.08.15 по 05.10.15. Ще фірма має заплатити 205 тис грн. пені. за прострочення, а також 34 тис грн. 3% річних.

Позов розглядався у суді Дніпропетровської області за місцем реєстрації відповідача – фірми «Полумонокок». Раніше ця компанія була зареєстрована у Києві, але в грудні 2015 р. перереєструвалась у Дніпропетровськ.

У 2015 році власниками значились кияни Євген Красавцев і Дмитро Сидоренко. Пізніше її переоформили на Івана Сабіров із смт Благодатне Донецької області (територія ОРДЛО). Він же з листопада 2015 р. значиться керівником фірми.