Зв’язківці заплатили більше мільйона за документацію для не своїх ділянок
05.11.2016   //  

Національне антикорупційне бюро розслідує можливу розтрату 1,04 млн грн. Концерном радіомовлення, радіозв’язку та телебачення при замовленні технічної документації на земельні ділянки. Про це свідчить ухвала Солом’янського райсуду м.Києва від 23 вересня.

Йдеться про низку договорів 2013 року, які Концерн КРТ підписав із ТОВ «Ліга-Експерт». У НАБУ повідомляють, що концерн замовив у фірми технічну документацію із землеустрою на земельні ділянки, які на момент замовлення вже не перебували або були в частковому користуванні державного концерну. Детективи оцінюють розтрату у 1,04 млн грн.

Йдеться про ділянки 195,6 га на хуторі Биковня, м. Київ, що не перебували у користуванні концерну. Також оформлялися документи 12,4 га на просп. Перемоги, 15, м. Київ – хоча концерн мав у користуванні тільки 2,8 га. Ще складалися документи на 804,3 га в Жовтневому районі Миколаївської області, однак концерн використовує тут меншу ділянку площею 567,6 га.

Кримінальне провадження №52016000000000116 зареєстроване 25.04.2016 ч. 5 ст. 191 ККУ – привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем  в особливо великих розмірах або організованою групою

НАБУ з’ясовує рух коштів по рахунку компанії «Ліга-Експерт», а також підприємців, яким вона перераховувала гроші. Так, суд дав детективам доступ до даних банківських рахунків фізосіб-підприємців, які отримували кошти від «Ліга-Експерт» за юридичні послуги, за топографо-геодезичні роботи.

Фірма «Ліга-Експерт» записана на Володимира Гончара, екс-директора ДП «Київський міський центр державного земельного кадастру та приватизації землі».