«Прокладки» оточення Борисюків розіграли 54 мільйони на очисні споруди
05.11.2016   //  

Виконавчий комітет Зеленодольської міської ради Дніпропетровської області 24 жовтня за результатами тендеру замовив ТОВ «Траст Імпорт» реконструкцію біологічних очисних споруд (БОС) за 54,47 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

До кінця 2017 р. мають збудувати три камери перемикань на три черги БОС з монтажем запірно-регулюючої арматури, змонтувати самопливні колектори та дренажну мережу, реконструювати аварійний муловий майданчик №4.4 та ІІ чергу БОС, виконати пусконалагоджувальні роботи, встановити огорожу і благоустроїти територію.

Єдиним конкурентом було ПП «Універсалгазбуд» із вищою на 1% ціною. Цю фірму зі статутним капіталом 500 грн. записано на Олександра Борисюка з Кривого Рогу.

Фірма-підрядник «Траст Імпорт» зі статутним капіталом 1 600 грн. належить Вячеславу Леонідову, який керує фірмою із серпня. Принаймні до кінця 2014 р. засновниками були Тарас Джежела, Максим Володимирович і Володимир Іванович Лукашенки.

За даними «БюроUA», Леонідов представлявся місцевим журналістам як «начальник дільниці підприємства «Універсалгазбуд». Видання пише, що у лютому 2013 р. – травні 2014 р. він працював в «Универсалгазбуді», а потім – у ТОВ «Земсервіс КР» того ж Олександра Олексійовича Борисюка з «Універсалгазбуду».

«Універсалгазбуд» не раз розігрував торги з ТОВ «Технодетальпром», яким раніше володів Віктор Олексійович Борисюк, а нині – Володимир Бобров, і ТОВ «Ліко Енерго» Олени Черепашенко, яка була контактною особою самого «Універсалгазбуду».

Фірма «Траст Імпорт» почала вигравати тендери у вересні 2016 р. й відтоді отримала підрядів на 88,71 млн грн. Серед них нинішній – найбільший.