Завод Порошенка за 64 мільйони відремонтує рятувальне судно «Сапфір» і пором залізниці
04.11.2016   //  

kalkulyatsiya-remontu-poromaПАТ «Завод «Ленінська кузня» 27 і 31 жовтня отримало два підряди на ремонт суден на загальну суму 64,02 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

  • Казенне підприємство «Морська пошуково-рятувальна служба» за 29,09 млн грн. замовила капітальний ремонт суднових технічних засобів та корпусних конструкцій рятувального судна «Сапфір».

У 2011 р. підряд на його капремонт вартістю 8,95 млн грн. отримало МПП «Виробничо-комерційна фірма «ТОС».

  • Філія «Центр транспортного сервісу «Ліски» ПАТ «Укрзалізниця» дасть 34,93 млн грн. на ремонт порома Герої Шипки.

Перший і останній дні перебування порому в доці коштують по 200 тис грн., кожний проміжний день – 70 тис грн., а день стоянки біля причалу – близько 18 тис грн.

Пожежна варта коштує 1250 грн за один людина/день.

Обидва судна знаходяться на території ДП «Іллічівський морський торговельний порт».

 

ryatuvalne-sudno-sapfir

За ремонт порому з переможцем змагалося ОСП «Судноверф «Україна» ДП «Одеський морський торгівельний порт». Дешевше на 5% ТОВ «Агат-Інтер» не допустили до аукціону через відсутність довільних довідок про досвід, гарантійні терміни та детальний опис ремонтних послуг.

На торгах щодо «Сапфіру» єдиним конкурентом було одеське ПП «Пі. Ей. Ай. Шипменеджмент Інк» із вищою на 0,003% ціною. Нині засновницею є Марина Жукова, а до 2011 р. фірму було записано на Діну Трубникову. Із 2011 р. фірма отримала держпідрядів на 49,89 млн грн. – переважно у ДП «Морський торговельний порт «Южний».

Пакет із 83% акцій «Заводу «Ленінська кузня» має «Закритий недиверсифікований корпоративний інвестиційний фонд «Прайм ессетс кепітал» президента України Петра Порошенка. Саме в цей фонд Порошенко передав свої бізнес-активи задля формального дотримання закону про розділення бізнесу і держслужби.

Ще 11,5% належить ПАТ «ЗНКІФ «ВІК» нардепа Ігоря Кононенка, замголови фракції «Блоку Петра Порошенка».