«Укргазбанк» скасував продаж гектара на Печерську, переписаний «Київміськбудом-1» на сейшельський офшор
03.11.2016   //  

bank-pecherskСуд за позовом «Укргазбанку» визнав недійсними договори купівлі-продажу та іпотеки ділянки 0,8 га в Києві на бульв. Дружби Народів, 44-46. Про це свідчить рішення Господарського суду м.Києва від 20 жовтня.

У 2008 році «Укргазбанк» відкрив кредит Тресту «Київміськбуд-1» імені М.П. Загороднього на 127,05 млн грн. Компанія передала в іпотеку банку будинок, товари, будматеріали, техніку, а також земельну ділянку 0,8 га в Києві на бульв. Дружби Народів, 44-46.

У 2012 році суд виніс рішення про стягнення із Тресту на користь банку 176,17 млн грн. У рахунок погашення заборгованості суд стягнув з компанії заставне майно, серед якого земельна ділянка на бульварі Дружби Народів.

Однак у жовтні 2015 року київський приватний нотаріус посвідчив договір купівлі-продажу ділянки між «Київміськбуд-1» і компанією «Lind More Incorporated ltd» з Сейшельських Островів. У той же день власник передав ділянку в іпотеку «Keyton Projects ltd» з Маршалових островів.

«Укргазбанк» подав позов про визнання цих договорів недійсними. Банк вказував на те, що він був іпотекодержателем ділянки і «Київміськбуд-1» не мав права продавати її без його згоди.

Основними акціонерами Тресту «Київміськбуд-1» імені М.П. Загороднього є ТОВ «Сучасні проектні технології» (46%) і ТОВ «Сота-Будінвест» (44,7%).

«Сучасні проектні технології» зареєстровано на ТОВ «Лігел Опініон» Олексія Полетухи.

Засновниками «Сота-Будінвест» значаться Євген Косович і ТОВ «Сота-Інвест» Геннадія Поліщука. Останній раніше був помічником Василя Горбаля, як народного депутата 4 та 5 скликань.

Власником 95% акцій «Укргазбанку» є держава.

З середини 2000-х років членом наглядової ради «Укргазбанку» і головою наглядової ради був Анатолій Омельяненко. Він також був депутатом Київради від Партії регіонів.