- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Заслужений будівельник виграв у «прокладки» 62 мільйони Непопа на добудову житла на Дарниці

proekt-budynku-po-vul-yuriya-pashalina-illicha-17 [1]

Проект будинку по вул. Юрія Пасхаліна (Ілліча), 17

КП «Житлоінвестбуд-УКБ» 19 жовтня за результатами тендеру замовило ПП «Еталонбуд.» завершення будівництва житла у Дарницькому районі Києва за 62,18 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

За нинішньою угодою до кінця 2017 р. мають добудувати трьохсекційний монолітно-каркасний будинок [2] на 15-22-25 поверхів по вул. Юрія Пасхаліна (Ілліча), 17.

Виконають загальнобудівельні роботи, зовнішнє і внутрішнє оздоблення, влаштують інженерні мережі, встановлять ліфти, благоустроять територію.

Сума договору на 0,8% нижча за очікувану вартість закупівлі в 62,23 млн грн.

Єдиним конкурентом було ТОВ виробнича фірма «Будкомплекс» із вищою на 0,03% ціною.

Будувати ЖК «Новодарницький» [3] почали [4] ще у 2006 р., але в 2008 р. роботи зупинилися. Забудовником було ТОВ «Українська інвестиційно-інжинірингова компанія», що банкрутує [5] з 2014 р. Тоді воно належало екс-нардепу від «Партії регіонів» Василю Горбалю та екс-депутату Київради від «УДАРу» Сергію Леваді. Останнього цьогоріч у квітні призначили [6] радником мера Києва Віталія Кличка.

У 2013 р. «Житлоінвестбуд-УКБ» змінив проект і відновив [4] будівництво разом з орендатором ділянки ТОВ «Видавничий дім Слай-Універсал» того ж Левади та Віталія Сташука – екс-голови Дарницької районної у місті Києві ради, а нині – нардепа [7] від «Народного фронту».

Нинішній переможець тендеру – ТОВ «Еталонбуд.» зі статутним капіталом 1 тис грн. було зареєстроване в лютому цього року. Засновником є Заслужений будівельник України Володимир Володченко [8]. Раніше йому також належало [9] київське ПБП «Еталон-2В», нині записане на Андрія Хоменка з Київщини, та ПП «Еталон Буд», віднедавна переоформлене в Маріуполі на Максима Литвиненка з Чернігівщини.

У вересні переможець отримав єдиний підряд на 1,27 млн грн. [10], також у нинішнього замовника.

Обухівський «Будкомплекс» киянки Оксани Сень зі статутним капіталом 9 378 грн. не вигравав торгів.