Менеджер Крючкова позбувся компанії, яка винна 7 мільйонів «Запоріжжюобленерго» за невиконані роботи
02.11.2016   //  

ТОВ «Компанія Трейд-Актив» має повернути ВАТ «Запоріжжяобленерго» 7,03 млн грн. Про це свідчать рішення Господарського суду Сумської області від 17 жовтня.

Рішення стосуються двох договорів 2015 року щодо реконструкції ліній електропередач у м. Бердянську.

«Запоріжжяобленерго» стягує 4,64 млн грн., що були 100% попередньою оплатою по одному з договорів.

У липні 2016 року «Запоріжжяобленерго» відмовилося від договору і стало вимагати повернення передоплати.

«Компанія Трейд-Актив» відмовилась повертати гроші і повідомила про відсутність порушень договору з її боку. Водночас ніяких робіт компанія по договору так і не виконала.

Вартість другого договору становила 4,40 млн грн., але «Запоріжжяобленерго» перерахувало підряднику тільки 2,40 млн грн. попередньої оплати. Компанія аналогічно роботи не виконала і відмовилась повертати гроші.

Суд визнав вимоги «Запоріжжяобленерго» і ухвалив рішення про стягнення коштів.

«Компанія Трейд-актив» донедавна була записана на Даниіла Платонова, який також очолював ТОВ «Енергомережа-Генерація», що належить ПАТ «ХК «Енергомережа» Дмитра Крючкова.

За словами голови НКРЕКП Дмитра Вовка, Крючкова і його брата рекомендував як «непоганих хлопців» нардеп від БПП Ігор Кононенко.

Віднедавна «Компанія Трейд-актив» переоформлена на Дехконова Музаффаржона Марібовича з Узбекистану.

Понад 60% акцій «Запоріжжяобленерго» належить державі, 16,5% – кіпрській компанії «Lex Perfecta Limited», яку повязують з Ігорем Суркісом, ще 12% – «Bikontia Enterprises Limited» з Кіпру, що приписують Костянтину Горигоришину та Ігорю Коломойському.

НАБУ в липні цього року оголосило Крючкова у розшук у справі про виведення 346 млн грн. з ВАТ «Запоріжжяобленерго» через переуступку фірмі «Енергомережа» прав на отримання коштів за поставлену місцевим заводам електроенергію. Раніше ЗМІ повідомляли, що аналогічних угод могло бути більше – на суму близько 1 млрд грн. У 2015 році МВС розслідувало кримінальне провадження за підозрою у заволодінні посадовими особами «Запоріжжяобленерго» 950 млн грн.