- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Закарпатська митниця, яку перевіряють силовики, відписала 68 мільйонів на КПП з Угорщиною

Закарпатська митниця ДФС 20 жовтня за результатами тендеру замовила ТОВ «Львівський будівельний холдинг» реконструкцію міжнародного автомобільного пункту пропуску «Лужанка» [1] за 68,46 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

З усієї суми 7,80 млн грн. (11,4%) – бюджетні кошти, а 60,65 млн грн. (86,6%) – Грант ЄС у рамках Програми прикордонного співробітництва ЄІСП Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна для проекту «Ефективний та безпечний кордон між Угорщиною та Україною».

Виконають загальнобудівельні роботи, влаштують інженерні мережі, систему інтелектуального відеоконтролю, структуровану кабельну систему, автоматичне пожежогасіння в серверній, магістральні з’єднання комп’ютерних мереж, придбають серверне обладнання. Також збудують бокси поглибленого догляду вантажних та легкових автомобілів, модулі для прикордонного та митного контролю, навіси, металеві рами, ваговий комплекс, туалети, вольєр для службових собак, локальні очисні споруди «Біолідер-8», водонапірну насосу станцію з артезіанської свердловиною, влаштують дорожнє покриття, благоустроять та озеленять територію.

Тендерна документація передбачає можливість авансу до 30%.

Єдиним допущеним конкурентом було підприємство «Граніт» Львівської організації Українського товариства глухих.

Дорожчі заявки ТОВ «Панком», ТОВ «Нові Зодчі», ТОВ «ЄІС», ПП «Комфорт-2000», ПП «Бондар» відхилили через претензії до документів і кошторисів.

Днями видання «Mukachevo.net» повідомило [2], що прокуратура та СБУ провели перевірку на пропускному пункті «Лужанка». Раніше пройшли рейди на КПП Тиса [3] і Селменці [4].

24 жовтня голова ДФС Роман Насіров відсторонив [5] від виконання обов’язків начальника Закарпатської митниці ДФС Володимира Колеснікова та начальника митного поста «Ужгород» Євгена Потоцького.

Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль повідомив [6] «Радіо Свобода», що дисциплінарне провадження щодо них розпочате через випадок на посту «Ужгород». При оформленні трьох вантажівок одного з підприємців, який перевозив запчастини до водопровідних систем, активісти запідозрили, що вантаж оглядає родич начальника поста.

«Львівський будівельний холдинг» нині записано на Володимира Вдов’яка. Першозасновниками були Олег Петеляк та Ігор Гринкевич.

Останній був співвласником нині ліквідованого ТОВ «Будівельна компанія «Верховина», відомого [7] насамперед через скандал довкола реставрації Вірменського собору в 2009 р. у Львові. Фірма виграла тендер Львівської міськради на виконання складних реставраційних робіт, не маючи фахівців і не володіючи технологіями. Пізніше правоохоронці заявили, що вона підробила документи. Проти Гринкевича як директора та засновника «Верховини» прокуратура Галицького району порушила кримінальну справу.

У електронній декларації Колеснікова вказано [8], що він має квартиру у Донецьку. У Потоцького задекларовані [9] дві квартиру Луганську.