- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

У Жебрівського втратили на довідках про залучення переселенців і АТОшників лише 2% від чверті мільярда

Департамент капітального будівництва Донецької обласної державної адміністрації у серпні ввів такий критерій оцінки тендерних пропозицій, як залучення до виконання робіт внутрішньо переміщених осіб та учасників АТО. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

У поодиноких випадках це нововведення також використовують управління у справах сім’ї та молоді Донецької ОДА, відділ капітального будівництва Волноваської РДА та відділ освіти Ясинуватської РДА.

На тендерах департаменту критерій залучення переселенців важить 1-5% від загальної оцінки пропозицій, учасників АТО – 1-2%. Також враховують строки виконання і гарантії. За такою методикою було проведено 28 тендерів на суму 285,86 млн грн.

На 9 тендерах договір планують чи вже підписали з фірмами, чиї заявки не були найдешевшими. При цьому дешевші учасники програли через нецінові критерії або були відхилені через претензії до документів щодо наймання згаданих категорій громадян.

Сумарно різниця між пропозиціями переможців і дешевших відхилених заявок по цих закупівлях становить 5,34 млн грн. Тобто втрачена теоретична економія складає лише 2% від загальної вартості тендерів.

Наприклад, ТОВ «Інжинірінгпрофі» могло виграти торги на ремонт Гришинського НВК [1] із ціною за результатами аукціону 5,10 млн грн., оскільки найдешевший учасник не надав забезпечення. Після оцінки «Інжинірінгпрофі» випередив усіх інших. Однак його відхилили, бо він зазначив у нецінових критеріях 50-69% переселенців, але не заповнив дані про них у зведеній довідці про відповідність.