Робітникам заплатять лише 85 тисяч на дорогу на Світловодськ, на яку розіграли 27 мільйонів по секретним цінам
31.10.2016   //  

Служба автомобільних доріг у Кіровоградській області 27 жовтня за результатами тендеру уклала угоду з ПП «Ефект» на  поточний середній ремонт автомобільної дороги загального користування /Н-08/-Недогарки-Світловодськ на ділянці км 2+930–км 8+230 вартістю 27,39 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Роботи мають виконати до кінця 2016 року. Гарантійний термін на асфальтобетонне покриття складає лише три роки, на дорожню розмітку фарбою – лише шість місяців.

ТОВ НВК «Будінвестпроект» пропонувала виконати роботи за 27,32 млн грн., однак цю пропозицію було відхилено. Фірма закинули те, що її тендерна документація у тому числі не містила відомості обсягів роботи.

Разом з тим, в оприлюдненій угоді з переможцем торгів відсутній протокол узгоджених цін на матеріальні ресурси для ремонту дороги.

З наявних документів відомо, що з загальної ціни тендеру 27,39 млн грн. на зарплати робітникам припадає лише 85 тис грн. Найбільша ж частина 20,68 млн грн. без ПДВ припадає саме на вартість матеріальних ресурсів.

koshtorys-dorohy-v-kirovohradi

Неоприлюднення ціни використаного для ремонту асфальтобетону унеможливлює порівняння цін з ринковими.

Засновником і керівником ПП «Ефект» є мешканець Світловодська Айкарам Тартикян.

Засновником єдиного допущеного до участі конкурента ПП «Дорстрой» є Роберт Григорян, екс-депутат Христинівської райради (Черкаська область), який свого часу представляв Партію регіонів.

В ході торгів ці дві фірми знизили ціну від очікуваної на 0,8%.

Нагадаємо, у вересні стало відомо, що «Укравтодор» відмовився від міжнародного контролю якості дорожніх робіт.

В.о. керівника Кіровоградської САД з вересня є Олег Салов. Його декларації немає у базі НАЗК.