Насіров тримає до 5 мільйонів у маленькому банку, який був пов’язаний з оточенням біглого Клименка
30.10.2016   //  

Голова Державної фіскальної служби Роман Насіров задекларував у банку «Богуслав» 1,68 млн грн. Його дружина Катерина Глімбовська має у цьому ж банку 2,85 млн грн. Окрім цих вкладів вони також мають готівки у різних валютах на 66 млн грн.

Банк «Богуслав» входить до групи невеликих. Сума вкладів Насірових 4,53 млн грн. становить близько 2% від 234 млн грн., які станом на початок року тримали у цьому банк фізичні особи.

Нині власниками банку є лише Володимир Романенко та Наталія Вакуленко. Романенко раніше був власником «Українського банку розвитку та партнерства», проданого  в 2006 році «Bank of Georgia» (Грузія). Потім він під назвою «Перший» належав родині генпрокурора Пшонки.

Ще минулого року кілька акцій «Богуслава» мала Лілія Краєва, яка за часів Віктора Януковича входила до наглядової ради банку. Нині вона вийшла з керівних органів і та складу акціонерів, однак у банку на керівних посадах залишились кілька колишніх працівників аудиторської компанії «Дівайс-груп», спів засновницею якої є Краєва.

Лілія Краєва також відома як директорка ТОВ «Екосіпан». Ця фірма належала колишнім власникам банку «Михайлівський», які за неофіційною інформацією представляли інтереси бізнесмена Віктора Поліщука (ТРЦ «Гуллівер»). Поліщука також пов’язували з біглим міністром доходів Олександром Клименком. Торік «Екосіпан» намагалось провести викуп «Всеукраїнського банку розвитку» Олександра Януковича за $10 млн, хоча у цього банку було щонайменше $102 млн у вигляді облігацій. Тоді АМКУ вже дозволив оборудку, однак після розголосу у ЗМІ аферу було заблоковано.