Тендер на написання стратегії Луцька виграла фірма, керівник якої був у тендерному комітеті
29.10.2016   //  

Виконком Луцької міськради визнав  ВОГО «Асоціація регіонального розвитку» переможцем тендеру на виготовлення стратегічного плану розвитку міста до 2030 року. При цьому фірма не подала на конкурс повний пакет документів, які вимагав замовник.

Про це пише Валентина Куць у виданні «Четверта влада» з посиланням на дані системи «Прозоро».

В серпні міськрада оголосила тендер на розроблення стратегічного плану, очікувана вартість якого склала 190 тис грн. В оголошенні закупівлі замовник вимагав, аби учасники надали документи, які підтверджують досвід роботи та усі можливі рекомендації, в тому числі від донорів міжнародної технічної допомоги.

На тендер надійшли пропозиції від ПП «Творча архітектурна майстерня «Балан та Стельмащук», ТОВ «Центр стратегічного розвитку територій», ТОВ «Центр соціальних технологій «Соціополіс» та   ВОГО «Асоціація регіонального розвитку».

Конкурсний комітет відхили дві найдешевші: «ТАМ «Балан і Стельмащук» пропонували виконати роботи за 74 тис грн, а «ЦСРТ» –  за 75 тис грн.

Переможцем аукціону стало ВОГО «Асоціація регіонального розвитку» з ціною пропозиції 80 тис грн. При цьому, в оприлюдненій пропозиції фірми відсутні документи про її досвід виконання аналогічних робіт. Хоча іншого учасника «ЦСРТ» дискваліфікували саме через «недостатній практичний досвід у розробці статегічних планів розвитку територій».

Начальник відділу економічного розвитку міськради Оксана Карпук пояснила, що комітет знав про досвід ВОГО «Асоціація регіонального розвитку», а документи – «не критерій вибору переможця».

Заступником голови конкурсного комітету Луцького виконкому був Анатолій Пархом’юк, який є президентом переможця тендеру – ВОГО «Асоціація регіонального розвитку».

Керівником ВОГО «Асоціація регіонального розвитку» є Петро Гоцалюк, який в 2006-2013 роках був заступником Луцького міського голови та радником. Для ЗМІ він казав, що на цій посаді займатиметься розробкою стратегічного плану розвитку міста.

Також пан Гоцалюк працював начальником управління промисловості і транспорту Волинської ОДА.