Комунальника з зони АТО підозрюють у незаконній передачі приміщень у Курахове тендерному фавориту
29.10.2016   //  

Прокуратура підозрює директора КП «Міська служба єдиного замовника» (МСЕЗ) з міста Курахове Донецької області, депутата Мар’їнської райради від «Нашого краю» Андрія Расщупкіна у незаконній передачі комунальних приміщень фірмі «Жилком-Сервіс». Про це свідчить ухвала Волноваського районного суду Донецької області від 21 жовтня.

13.04.2016 КП «МСЕЗ» передало фірмі «Жилком-Сервіс» в оренду групу одно- та двоповерхових приміщень загальною площею 2799 кв м для розміщення матеріально-технічної бази та працівників фірми.

Слідство встановило, що відповідно до «Порядку передачі в оренду майна територіальної громади м. Курахове», затвердженого 19.08.2015, директор КП «МСЕЗ» мав право передати в оренду нерухомість підприємства площею не більше 200 кв м. Тобто, надана «Жилком-Сервісу» площа є значно більшою від дозволеної. Крім того, у матеріалах справи йдеться про невірне застосування методики оцінки, орендних ставок та розподілу орендної плати.

Передані в оренду приміщення – це виробнича дільниця КП «МСЕЗ», господарський об’єкт із завершеним циклом виробництва (надання послуг). Розташована вона у м. Курахове на пр. Запорізький, 37.

Окрім виробничого комплексу, директор КП «МСЕЗ» в лютому цього року передав в оренду «Жилком-Сервісу» 26 транспортних засобів комунальників (їх оціночна вартість – 11,45 млн грн).

ТОВ «Жилком-Сервіс» було засноване у квітні 2013 року, і віднедавна місцем реєстрації компанії є пр. Запорізький, 37 у м. Курахове. Цікаво, що Расщупкін очолив КП «МСЕЗ» у березні 2013 року.

Тендери фірма почала вигравати у 2014 році, і лише у Курахівської міськради. Протягом 2014-2016 рр «Жилком-Сервіс» отримав підряди на суму 20,05 млн грн. В основному це роботи з благоустрою міста, а також очищення доріг від снігу, прибирання і вивезення сміття, технічного обслуговування зовнішнього освітлення і зливової каналізації.

Засновником фірми є Сергій Геращенко, а директором – Євген Пілюгін.

Кримінальне провадження було розпочате 18 жовтня цього року. Розслідування проводить Волноваська місцева прокуратура. Наразі Расщупкіну підозра не пред’явлена. Розмір збитків не встановлено.

Місто Курахове в зоні АТО перебуває під контролем української армії.