«Центренерго» за чверть мільярда знову замовило вінничанину супровід імпортного вугілля
28.10.2016   //  

ПАТ «Центренерго» 26 жовтня за результатами тендеру уклало дві угоди з ТОВ «Екскомсервіс» про транспортно-експедиційного обслуговування імпортного вугілля на загальну суму 268,42 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Сума договору розрахована на те, що до 30 квітня буде вивантажено 640 тис тонн імпортного вугілля у ДП «Морський торговельний порт «Южний» та 320 тис тонн – у ТОВ «Трансінвестсервіс – термінал». Однак про укладення угод на імпорт таких обсягів наразі невідомо.

Обслуговування в «Южному» коштує 171,65 млн грн., а в ТІС-Терміналі – 96,77 млн грн.

Вартість послуг в «Южному» становить 268,20 грн. за тонну, в тому числі:

  • 182,00 грн. – вантажно-розвантажувальні послуги;
  • 41,50 грн. – зачищення вагону від залишків раніше перевезеного вантажу, інформаційні послуги за експедирування, підготовка кузовів вантажних залізничних вагонів під навантаження дрібних фракцій, маркування вантажів в залізничних вагонах, підготовка судна до перевезення вантажу, прибирання суднових трюмів, інші послуги (в т. ч. комісія експедитора).
  • 44,70 грн. – 20% ПДВ.

У «ТІС-Терміналі» послуги коштують на 13% дорожче – 302,40 грн./т, куди входять:

  • 210,00 грн. – вантажно-розвантажувальні послуги;
  • 42,00 грн. – зачищення вагону від залишків раніше перевезеного вантажу, інформаційні послуги за експедирування, підготовка кузовів вантажних залізничних вагонів під навантаження дрібних фракцій, маркування вантажів в залізничних вагонах, підготовка судна до перевезення вантажу, прибирання суднових трюмів, інші послуги (в т. ч. комісія експедитора);
  • 50,40 грн. – 20% ПДВ.

У травні ціна від цієї ж фірми була на 5% вищою – 284 грн./т.

За нинішньою угодою можлива виплата авансу в розмірі 50% за суднову партію з моменту початку надання послуг протягом 5 банківських днів від дати отримання рахунку.

Єдиним допущеним до аукціону конкурентом було ПП «Фактор Груп-С».

Дорожче ТОВ «Торгівельний дім – Енергозбут» відхилили через претензії до документів.

Київський «Екскомсервіс» належить Богдану Штонді з Вінниччини. Раніше засновниками були Геннадій Пнюшков і Світлана Шамраєва.

Штонда володіє ТОВ «Жадьківський лабрадорит» разом із Сергієм Гордієнком і ТОВ «Зернологистика» із Тетяною Ковтуненко.

Фірма-переможець прописана по вул. Мечникова, буд. 16, офіс 10. Там само в офісах 1-18 зареєстроване ТОВ «Компанія «Регіонбуд-2» москвича Тенгіза Абесадзе і киянина Анатолія Федоренка.

Одеська фірма «Фактор Груп-С» зі статутним капіталом 1 тис грн. належить Ярославу та Оксані Несвіцьким із с. Мала Тарасівка на Київщині. Директором є Григорій Бабин.

До 2010 року фірма-конкурент називалася «Блок Баг Сістем Плюс».

Несвіцькі також володіють ТОВ «Розовський каменево-оброблювальний завод».

«Торгівельний дім – Енергозбут» зі статутним капіталом 1 тис грн. був зареєстрований у квітні 2015 року під назвою «Мавер-Аудит». Зараз засновником є Антоніна Синельник, яка у травні 2014 року була членом Оболонської районної в місті Києві виборчої комісії від партії «УДАР Віталія Кличка».

У листопаді 2015 року «Центренерго» замовило «Енергозбуту»  аналогічні послуги на 294,59 млн грн.