- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Суддя стверджує, що безплатно проживає в Києві в чужій квартирі

Сім’я судді Апеляційного суду м.Києва Дениса Масенка безоплатно користується квартирою в Києві площею 100 кв.м. Про це свідчить електронна декларація [1] судді у реєстрі НАЗК.

Денис Масенко був переведений на роботу в Київ указом президента у квітні 2015 р. До того Масенко працював суддею Апеляційного суду Луганської області.

Денис Масенко задекларував квартиру в Луганську площею 53 кв.м., а його дружина – 45 кв.м., також у Луганську.

Офіційно сім’я судді не має власної нерухомості у столиці.

Масенко повідомив, що він, його дружина і дочка безоплатно користуються квартирою в Києві площею 100 кв.м. Власником квартир є Яцишин Ігор Георгійович.

У реєстрі є дані, що Яцишину належала квартира (площа не зазначена) на вул.Вузівській, що недалеко від Апеляційного суду Києва.

Суддя Денис Масенко задекларував у 2015 році 243 тис грн. заробітної плати, його дружина Марія Масенко – 26 тис грн. зарплати у ТОВ «СДМ Фарма» і 20 тис грн. допомоги вимушеним переселенцям. Про місце роботи і доходи своєї дочки суддя не повідомив.

У відкритих джерелах Ігор Яцишин згадується як засновник ПП «Євроконтакт» і ЗАТ «І-Тек», що спеціалізувались на оптовій торгівлі електропобутовими приладами. У 2008 р. Яцишин вийшов зі складу засновників обох компаній.

У квітні 2016 р. Ігор Яцишин успадкував будинок в Києві у провулку 1-й Польовий, 8. Площа будинку – 515 кв.м. Ігор Яцишин успадкував 7/12 будинку. Хто є власником решти невідомо. Раніше цим будинком володіла Ганна Яцишина і у 2012 році його арештовували держвиконавці.

Також у квітні 2016 р. Ігорю Яцишину подарували офіс на 197 кв.м. на вул. Михайла Гришка,4. Ім’я дарувальника невідоме.