Залізниця заправиться в «ОККО» дизелем на 169 мільйонів
24.10.2016   //  

Філія «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Українська залізниця» 20 жовтня за результатами тендеру уклала угоду з ПП «Окко-Бізнес Контракт» про поставку дизельного палива на 169, 17 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До кінця року мають поставити 8 380 т дизпалива по 20 188 грн. за тонну.

Це на 2,1% дорожче за середню гуртову ринкову ціну, яка, за даними «OilNews», зараз становить 19 760 грн./т.

Виробниками замовленого дизелю є ОАО «Мозирський НПЗ» та ОАО «Нафтан» (Білорусь), АО «Orlen Lietuva» (Литва), «Orlen S. A.» (Польща), «MOL Nyrt» (Угорщина), ООО «Лукойл-Волгограднефтепереработка» та АО «Куйбышевский нефтеперерабатывающий завод» (Росія).

Конкурентами фірми «Окко-Бізнес Контракт» Віталія Антонова були ТОВ «Вог Аеро Джет», ТОВ «Торговий дім «Сокар Україна» і ТОВ «Техойл Рітейл».

Дорожчу заявку ТОВ «Трейд Коммодіті» відхилили через ненадане забезпечення. Фірма вимагала через АМКУ відхилення заявок «ТД «Сокар Україна» і «Техойл Рітейл», проте адмінколегія не стала розглядати скаргу через необґрунтованість порушення прав.

Нагадаємо, у вересні згаданий «Вог Аеро Джет» виграв у нинішнього переможця «Окко-Бізнес Контракт» тендер на поставку дизелю для залізниці на 574,75 млн грн.

«Вог Аеро Джет» входить у групу «Континіум» партнерів покійного нардепа Ігоря Єремеєва. Нещодавно фірма через суд стягнула з «ЦЗВ» 22,42 млн грн. штрафу за затримку повернення позиченого в неї палива.