Непоп за 198 мільйонів замовив житло для жертв «Еліта центру» майже вдвічі дорожче від прайсу Мінрегіонбуду
24.10.2016   //  

proekt-budynku-po-prov-platonivskomuКП «Житлоінвестбуд-УКБ» 19 жовтня за результатами тендеру замовило ТОВ «Український холдинг будівельних проектів» будівництво житла в Солом’янському районі Києва за 198,28 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

До липня 2018 р. мають звести 23-поверховий монолітно-каркасний будинок по пров. Платонівському на 210 квартир із дворівневим паркінгом та нежитловими приміщення на першому поверсі.

З усієї житлової площі 10,6%, або 1 166 кв. м виділять потерпілим від діяльності ГІБК «Еліта центр».

Відтак загальна площа житла становить 11 тис кв. м, а будівництво коштує 18 тис грн. за «квадрат». Разом з тим, Мінрегіонрозвитку в липні встановило його опосередковану вартість для Києва на рівні 10 тис грн.

Ціна переможця на 0,5% нижча за очікувану вартість закупівлі в 199,27 млн грн.

Дорожчими конкурентами були ТОВ «Будівельно-монтажний трест «Вектор» і ТОВ «Проектно-інжинірингова компанія «Безпечні системи».

Засновником «Українського холдингу будівельних проектів» зі статутним капіталом 15 тис грн. значиться Євгеній Рябокінь, а підписантом із червня – Олександр Мирний.

Фірма з майже ідентичною назвою – ТОВ «Український холдінг будівельних проектів» серед інших великих проектів зводила логістичний комплекс для «Рошену». Її директором раніше був згаданий Олександр Мирний. Власником є Рахмонова Нігіна Бахром Кизи.

У червні-вересні переможець виграв єдині три тендери «Житлоінвестбуд-УКБ» на суму 50,72 млн грн., у тому числі на реконструкцію будівлі під дитсадок за 48,33 млн грн.

«Будівельно-монтажний трест «Вектор» належить екс-нардепу від «Батьківщини» Юрію Сербіну. Із 2004 р. родина Сербіних володіє ТОВ «Екобуд», яке у свою чергу є співвласником ТОВ «Екобудінвест». Їхніми партнерами по цій фірмі від самого заснування є ПАТ «Фірма «Фундамент» із групи компаній, пов’язаних із директором «Житлоінвестбуд-УКБ» В’ячеславом Непопом, депутатом Київради від «Блоку Петра Порошенка».

«ПІК «Безпечні системи» заснував у 2012 р. Володимир Гарін, наразі власниками є Юрій Ліповцев та Надія Пунько.

Раніше співзасновником також був Віталій Шарпатий, відомий як довірена особа Гаріна на виборах до парламенту в 2014 р. (балотувався сам як безпартійний).

Ліповцев у 2011-2012 рр. керував ТОВ «Ангели Техно» і ТОВ «АІТехно», коли основним власником обох була кіпрська фірма «Даймленд Лімітед», пов’язана з «ХХІ сторіччям» – девелоперською групою Льва Парцхаладзе (екс-депутатом Київради, нині замголови Київської ОДА), нині контрольованою Олександром Ярославським. У 2012 р. «ХХІ сторіччя» передала «Даймленду» частину акцій компанії «Промінвестгруп» у якості погашення боргу особисто перед Парцхаладзе, його двоюрідним братом Жорою Цагареішвілі та Андрієм Миргородським. Тоді повідомлялося, що беніфіціаром «Даймленда» є Цагареішвілі.