Дві фірми з одним засновником розіграли 3 мільйони на ремонт дитсадка
24.10.2016   //  

Лиманська сільрада Старобільського району Луганської області 13 жовтня за результатами тендеру замовила ТОВ «Будівельна компанія «Антера» капітальний ремонт дошкільного навчального закладу «Ромашка» за 3,13 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

До кінця 2016 року замінять двері та вікна, відремонтують дах, утеплять стіни та виконають  оздоблювальні роботи, модернізують вентиляцію, замінять систему водопостачання, опалення, освітлення, встановлять дизельну електростанцію, протипожежну систему, нову огорожу, благоустроять територію.

Єдиним конкурентом «Антери» було ПП «Петров і К». Останнє запропонувало за ремонт навчального закладу меншу суму – 2,99 млн., грн., але програло, оскільки за умовами конкурсу переможець визначався не тільки за ціною, а і за сумою авансового платежу. За останнім критерієм «Антера» запропонувала суму на 155 тис грн. меншу, ніж «Петров і К», і в результаті перемогла.

Засновником та директором «Антери» та ПП «Петров і К» є одна й та сама людина – луганчанин Ілля Луговий. Він у 2013 році закінчив Східноукраїнський національний університет імені Даля за спеціальністю  Автоматизація та комп’ютерні інтегровані технології, шукав роботу водія або продавця консультанта в автосалон.

Зараз обидві фірми прописані за однією адресою – Київ, Вознесенський узвіз, 14. Їх офіси знаходиться по-сусідству. У «Антери» – 16/3, у «Петров і К» – 16/14.

БК «Антера» зі статутним капіталом 1000 грн. заснована у квітні 2016 року, Луговий очолив її у червні. З того часу фірма отримала 2 держпідряди на загальну суму 9,49 млн грн.

«Петров і К» зі статутником у 3 млн грн. зареєстрована у липні 2015 року, Луговий став директор 13 жовтня 2016 року – у день укладання угоди сільради з «Антерою». До жовтня фірма була прописана у Лисичанську.

У 2015-2016 рр. «Петров і К»  виграв тендери на загальну суму 14,51 млн грн. Організовані вони були Східноукраїнським національним університетом імені Даля, який зараз знаходиться в Сєвєродонецьку, Луганським національним університетом імені Шевченка, який переїхав до Старобільську та відділом освіти Старобільської РДА.

«Антера» і «Петров і К» неодноразово разом приходили приймати учать у тендерах.