Труханівці програли 100 мільйонів на ремонт житомирської траси
22.10.2016   //  

Служба автомобільних доріг у Житомирській області Держагентства автомобільних доріг України 18 жовтня за результатами тендерів уклало угоди з ПП «Автомагістраль» щодо ремонту доріг на загальну вартість 101,22 млн грн.

Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Перша угода передбачає проведення капітального ремонту дороги Р-49 Васьковичі – Шепетівка на ділянці км 77+500 – км 81+400. Документація конкурсних торгів заплановано заміну асфальту, укріплення та розширення узбіччя, влаштування під’їздів до санітарних зон, встановлення дорожніх знаків та інші суміжні роботи. Вартість цієї угоди 49,22 млн грн.

Друга угоду вартістю 51,99 млн грн. передбачає схожі роботи з капітального ремонту та  наступній ділянці цієї траси в Житомирській області в межах км 81+400 – км 85+200.

На торги по ремонту першої ділянки подали свої пропозиції 4 фірми. Найдешевша була від ТОВ БК «Труд», яка пропонувала провести ремонт на 11% дешевше, ніж переможець.

Але пропозиція фірми була відхилена. Серед причин такого рішення конкурсна комісія вказала, в тому числі, відсутність документів на орендовану техніку та відсутність договорів про виконання робіт аналогічних ремонту дороги.

Також була відхилена через невідповідність технічному завданню тендера пропозиція ТОВ «Артембуд», яка була дорожчою від ціни переможця на 1,5%.

Таким чином, єдиним конкурентом «Автомагістраль» стало ТОВ «Ростдорстрой», пропозиція якого була на 6% дорожчою.

В торгах з отримання замовлення на ремонт наступної ділянки дороги брали участь ці ж фірми, крім «Артембуд». Конкурсна комісія знову відхилила пропозицію БК «Труд» через вищезгадані причини, хоча вона пропонувала виконати роботи на 8% дешевше переможця.

Тому знову єдиним конкурентом «Автомагістралі» було ТОВ «Ростдорстрой», пропозиція якого знову була дорожчою на ті самі 4%.

«Артембуд» записане на Айрапета Григорана.

«Ростдорстрой» записано на вірґінський офшор «Сайдлейк інтернешнл лімітед» авторитетного бізнесмена Олександра Жукова з Лондона, депутата Одеської міськради Юрія Шумахера (партія «Довіряй ділам» Геннадія Труханова), Олександра Рацкевича і Євгена Коновалова. Шумахер із Трухановим володіють вірґінським офшором «Corderoy Trading Limited».

БК «Труд» зареєстроване в Новоград-Волинському Житомирської області на киянку Ірину Кладько. Раніше фірма називалася «Термо ХХІ» і була прописана в Києві. Останні роки фірму очолює Ігор Платонов. Людина з таким ПІБ також очолює ТОВ «Захід-транс ЛТД» Ігоря Завіновського та Олександра Логінова, які також є власниками ТОВ «Новоград-Волинський каменедробильний завод».

Засновником «Автомагістраль» є Микола Скоростецький, який з 2005 по 2007 рік очолював Службу автомобільних доріг у Київській області. За даними «ВДЗ», з 2008 року фірма виграла тендерів на 1,84 млрд грн.