Чиновники 3 роки не помічали, що фірма використовує 100 га за недійсним договором
15.10.2016   //  

Суд зобов’язав ТОВ «Низель» повернути державі 100 га землі на території Мирнівської сільради. Про це свідчить рішення Господарського суду Миколаївської області від 5 вересня.

У 2004 році Жовтнева райдержадміністрація передала ці 100 га землі в оренду фірмі «Низель». Спочатку строк оренди був 3 роки, а потім його неодноразово продовжували.

Зокрема, востаннє договір оренди поновлювався за розпорядженням РДА у 2012 році. У 2015 році фірма «Низель» звернулася до РДА з приводу продовження договору. Однак РДА повідомила, що договір уже закінчився. Чиновники повідомили, що додаткова угода до договору оренди, укладена на підставі розпорядження РДА у 2012 році, не містить відмітки про державну реєстрацію. А право оренди виникає з моменту держреєстрації.

Фірма «Низель» зверталась до суду щодо визнання укладеною згаданої додаткової угоди. Однак суд залишив позов без розгляду, оскільки фірма не подала доказів по справі і її представники до суду не з’явились.

Таким чином, суд дійшов висновку, що договір оренди закінчився ще у 2012 році і зобов’язав «Низель» землю повернути.

Фірма «Низель» зареєстрована в селі Благодатне Херсонської області. Засновником значиться Асланов Ельман Бейлар Огли, прописаний у Вітовському районі Миколаївської області. Основний вид діяльності підприємства – вирощування зернових, бобових культур і насіння олійних культур.