Головний прокурор Оболоні відсудив у Бабушкіна право заплатити $400 тисяч за пафосну квартиру
14.10.2016   //  

spravedlivii-dimОчільник Київської міської прокуратури №5 Дмитро Справедливий оформив на себе та родину квартиру в хмарочосі на столичному Кловському узвозі, 7.

Як йдеться у розслідуванні Аліни Стрижак для програми «Наші гроші з Денисом Бігусом», через цю нерухомість прокурор навіть вимушений був судитися із забудовником та скандальним архітектором будинку – Сергієм Бабушкіним.

Справедливому мала перейти у власність квартира, яку в будинку проінвестував сам Бабушкін. Прокурору пообіцяли 4-кімнатну квартиру на 182 метри, і прокурорська родина навіть встигла замовити дизайн-проект квартири за 96 тис. гривень. Проте після здачі будинку в експлуатацію прокурору надали трикімнатну та ще й на три метри меншу  квартиру. Справедливий пішов до суду і виграв його. Врешті, йому дісталося житло площею 198 кв. м. Ринкова вартість такого житла з парковкою нині становить близько 14 мільйонів гривень.

Прокурор погодився зустрітися з журналістами «Наших грошей» і пояснити, звідки у нього гроші на «золоті» печерські квадрати. Так, по документах квартира з видом на Генпрокуратуру у грудні 2013 року обійшлася майже в 3,8 млн.грн або понад 400 тисяч доларів за тодішнім курсом. Паркомісце обійшлося прокурору всього в 15 тис грн. «Продавалась квартира, і парковка ішла в комплекті», – пояснив такий бонус прокурор.

З цієї суми 2,8 млн грн., за словами Справедливого, він отримав від продажу отриманої від держави квартири на Дмитрівській. Ще 570 тис. грн Дмитру Справедливому дала дружина Ольга – приватний підприємець. Ще Ольга додала 288 тис. грн з внесків у статутний капітал фірми «Престиж нерухомість» (нею дружина прокурора володіла спільно з дружиною екс-очільника СБУ в Івано-Франківскій області Миколи Найдича). Решту прокурор погасив із особистих заощаджень.

suituelsslcОкрім квартири у хмарочосі 5 років Справедливий зареєстрував 3-кімнатну квартиру в центрі Києва на бульварі Лесі Українки, 23, яку йому подарувала матір. «Наші гроші» знайшли оголошення в Інтернеті за квітень цього року, де квартира за такою ж адресою з таким же метражем здається в оренду за 47 тисяч гривень на місяць. Як контактний, вказаний телефон дружини прокурора, який вона залишила в податковій при реєстрації ФОПу. Нині ринкова вартість такої квартири – понад 7 мільйонів гривень.

Щедрі батьки і в дружини прокурора. Мати подарувала Ользі Справедливій 2-кімнатну квартиру на столичній вулиці Васильківській 15/14 площею 67, 9 кв. м. Ринкова вартість такої нині – майже 2 млн. грн. У 2014 дружина прокурора зареєструвала на себе авто Toyota venza 2013 року. Зараз такі машини навіть із пробігом коштують від $30 тис. або 780 тис. грн.

Із 2011 року Справедливим належать також 224 кв. м нежилих приміщень на столичній вулиці Костьольній, 3. Раніше вони були записані на дружину прокурора, проте вже рік майно оформлене на прокурорського батька. Ринкова вартість нежилих приміщень на Костьольній – від 60 до 136 тис. грн за метр. Тож приблизна вартість нежилих квадратів прокурорської родини – 20 млн. грн.

spravedlivii-avto

Крім цього Олександр Справедливий менше ніж рік тому прикупив будинок площею 312 кв. м і 5 соток землі в с. Ходосіївка під Києвом та 2012 року оформив на себе Mercedes-benz G-500 того ж року випуску. Нині таке авто з пробігом продають  за $74 тисячі або майже 2 млн грн.

Дружина прокурора Ольга Справедлива є приватним підприємцем, реєструвалася співвласницею фірм «Десна АВ», ТОВ «Укрмедіарейтинг», «Український хліб-1». Зі слів чоловіка – вона торгує крупами, молоком, хлібом.  Реєструвалася співвласницею «Зеніт-промо» та «Українські страви». У 2010 фірми судилися за будівлю в столичному Гідропарку на Броварському проспекті 5з. Також з номера Ольги Справедливої продавалися та здавалися в оренду  кіоск у центрі на Ежена Потьє та кілька зупинкових комплексів на «Палаці спорту» та Троєщині, останній жінка виставляла на продаж за $10 тис.