Арештовано квартири податківця, який через адвоката за $13 тисяч намагався знищити докази вимагання хабара
13.10.2016   //  

Суд наклав арешт на дві квартири і одне приміщення в Одесі, що належать замначальнику Головного управління Державної фіскальної служби в Одеській області Вадиму Матохнюку. Про це свідчить ухвала Приморського райсуду Одеси від 3 жовтня.

Арештовано квартиру площею 86 кв м по вул. Палубна, 9/2; квартиру площею 35 кв м і приміщення площею 5 кв м по вул. Успенська, 6 в Одесі. Раніше також були арештовані 164 срібних монети та 25 золотих монет, вилучені у нього вдома.

На початку вересня цього року Матохнюк отримав $1 тис хабара від представника ТОВ «Полімікс» за видачу актів звірок з ДПІ Київського району м. Одеси.

10 вересня Матохнюку було повідомлено про підозру в отриманні хабара. Йому загрожує позбавлення волі від 5 до 10 років з конфіскацією майна.

У той же день суд взяв податківця під варту, визначивши при цьому заставу у 69 тис грн. Прокурор намагався збільшити розмір застави до 1 млн грн, але суд відмовив.

3 жовтня голова «Люстраційного комітету Одеської області» Костянтин Цховребашвілі на своїй сторінці у Facebook повідомив про затримання адвоката Матохнюка Григорія Гузя, який намагався передати $13 тис хабара працівнику СБУ за пошкодження доказу – відеозапису, що підтверджує вимагання хабара податківцем.

Засновником одеського ТОВ «Полімікс» є Тетяна Бельшина і Валентина Митрофанова. Директором підприємства є Ірина Нечепуренко.