«Порошенківці» розіграли з «бютівцем» 97 мільйонів на школу і дитсадок із басейном
12.10.2016   //  

Управління капітального будівництва департаменту архітектури, містобудування та земельних ресурсів Хмельницької міської ради 7 жовтня за результатами тендеру замовило ТОВ «Будівельний Альянс Груп» будівництво навчально-виховного комплексу за 97,11 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

До кінця 2019 року по вул. Залізняка, 32 мають звести триповерхові початкову школу на 480 учнів та ясла-садок на 215 місць. Угодою передбачено придбання і монтаж устаткування, меблів, побутової та комп’ютерної техніки.

На території комплексу обладнають плавальний басейн, поле для міні-футболу зі штучним покриттям, майданчики для баскетболу, активної гри та тихого відпочинку, бігові доріжки.

adresa-nvk-u-hmelnytskomu proekt-pochatkovoji-shkoly-v-hmelnytskomu

kvetkoЗа даними Мінрегіонрозвитку, школа такої місткості без басейну мала б коштувати близько 33,58 млн грн., а дитсадок – 19,08 млн грн. Разом це складає 52,66 млн грн., тобто на 46% дешевше за тендерну ціну.

При цьому вартість угоди лише на 0,2% нижча за очікувану вартістю закупівлі в 97,26 млн грн.

Єдиним конкурентом із різницею 0,2% була ПФ «Діта» екс-депутата Хмельницької міськради від «Батьківщини» Михайла Кіпермана.

«Будівельний альянс Груп» записано на гендиректора Івана Крутилка, який у 2015 році йшов у Хмельницьку облраду від партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність».

Раніше він був співвласником ще однієї фірми з подібною назвою – ТОВ «Будівельний Альянс» разом з Андрієм Кветком, колишнім соратником вищезгаданого Кіпермана по «Батьківщині» у Хмельницькій міськраді.

Зараз Кветко теж є депутатом міськради, але вже від «БПП «Солідарність», і веде прийом громадян за адресою фірми-переможця.