Заступник Яреми, працюючи в ГПУ, став власником квартири за 10 мільйонів поруч з Портновими
11.10.2016   //  

klovskyj-uzvizЕкс-заступник колишнього генерального прокурора Анатолій Даниленко є власником квартири в будинку по вул. Кловському узвіз, 7, ринкова ціна якої складає 10 млн грн.

Про це йдеться у розслідуванні Аліни Стрижак для програми «Наші гроші з Денисом Бігусом».

Квартиру Даниленко купив, коли ще працював в Генеральній прокуратурі і оформив її на себе. Вартість цієї нерухомості оцінюється в 10 млн грн. Т+акож Даниленко став власником паркомісця, яке коштує близько 800 млн грн. Раніше Даниленко говорив, що його сім’я займається бізнесом.

Сусідами Даниленка по хмарочосу є керівник київської прокуратури №5 Дмитро Справедливий, вартість його квартири оцінюється в 14 млн грн. При цьому, Справедливий не вказував про наявність в нього родичів з високими доходами.

Також в цьому будинку знаходяться квартири сестри та сина екс-заступника голови адміністрації президента Віктора Януковича Андрія Портнова – Ігора Портнова та Олени Ісаєвської. Сину Портнова лише 23, він молодий юрист. Олена Ісаєвська з 2010 року призначена указом Януковича суддею Печерського районного суду м. Києва, зараз в декретній відпустці.

В цьому будинку також квартира, яка записана на екс-суддю Верховного суду Лілію Григор’єву. Вона все життя пропрацювала в судовій системі, а минулого року вона пішла у відставку. Що правда, до цього встигла купити квартиру і паркомісце в елітному хмарочосу. Зараз ця нерухомість коштує приблизно 10 мільйонів. Можливо, судді подарував квартиру чоловік, який реєструвався керівником страхової компанії. Але в декларації суддя вказувала, що він не заробляв більше 100 тис грн. на рік.

Нагадаємо, в цьому будинку 5 квартир має у власності родина родина столичного прокурора Київської міської прокуратури № 6 Павла Міленіна. Вартість їх квартир на Кловській узвіз, 7 оцінюється у 80 млн грн, а загалом родина володіє в столиці нерухомістю на 165 млн грн.