Комунальники Кернеса замовили «рідній» фірмі своєї директорки дорогого молока на 10 мільйонів
11.10.2016   //  

КП «Комбінат дитячого харчування» м.Харкова 3 жовтня за результатами тендеру замовило ТОВ «Надія-92» молока на 9,97 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

До кінця 2017 року поставлять 2,03 млн пакетиків молока по 0,18 л жирністю 2,6%. Одна штука коштує 4,90 грн., відтак ціна літра становить 27,22 грн.

За даними «ВДЗ», лише в Харкові купують фасоване у маленькі пакетики молоко. В інших містах, його замовляють оптом і ціну виставляють за літр. Тому ціна за літр молока у харківських комунальників вища за інші міста.

Наприклад, відділ освіти Лозівської міськради Харківської області 3 жовтня купив молоко жирністю 3,2% у 2,5 рази дешевше – по 10,5 грн./л.

Того ж дня відділ освіти Амур-Нижньодніпровської районної у місті Дніпропетровську ради замовив молоко жирністю 2,5-3,2% по 13,98 грн./л., тобто вдвічі дешевше.

Щоправда в наведених прикладах йдеться про менші партії, які поставлять до кінця року.

Фірму «Надія-92» записано на Уляну Олексенко, директором є Валентина Авак’ян. Раніше засновником була Надія Тимофєєва, яка нині керує КП «Комбінат дитячого харчування»

У 2015 році Надія Тимофєєва була обрана депутатом міськради від партії «Відродження», першим номером якої йшов мер Харкова Геннадій Кернес.

Усього з 2008 року фірма виграла торгів на 107,77 млн грн., усі – в нинішнього замовника, крім одного в КП теплових мереж Харківської райдержадміністрації на 666 тис грн.

Єдиним конкурентом була Фірма «Олімп ЛТД» у формі ТОВ Валерія Турчин. Раніше засновником був Володимир Васильченко, нинішній директор компанії «Нью Системс АМ», яка є оператором Харківського аеропорту і входить у групу DCH Олександра Ярославського.