Фірма замголови ДУСі почала забудову Труханового острова
11.10.2016   //  

На земельних ділянках, на оренду яких претендує ПП «Українське науково-виробниче комерційне підприємство «Атіка» земельної ділянки на Трухановому острові, за останній рік з’явилися новобудови, а одна з них була обнесена парканом.

Про це йдеться в розслідуванні Сергія Андрушка для програми «Схеми».

В 2015 році «Атіка» зверталася до Київради з проханням про надання в оренду двох земельних ділянок на Трухановому острові для експлуатації та обслуговування спортивно-оздоровчого комплексу. Але Київрада відмовила в погодженні цього клопотання.

В той же час, порівняння карт Google станом на 2015 рік і теперішній час показують, що на обох ділянках з’явилися нові споруди, одна з ділянок  була обнесена парканом.

porivnyannya-stanu-dilyanok-na-truhanovomu-ostrovi

ПП «УНВКП «Атіка» належить заступнику голови Державного управління справами президента Євгену Сарнацькому. Сам він каже, що після призначення на держслужбу передав в управління фірму розпорядниці. А на ділянки на Трухановому острові приїжджає грати у футбол і про новобудови нічого не знає.

Але в новій заявці «Атіки» на оренду ділянок зменшені розміри прибережної зони, яка захищена від забудови.

В  Департаменті благоустрою і збереження природного середовища Київської міської держадміністрації пояснили, що у них відсутні графічні зображення меж прибережних захисних смуг річки Дніпро, в яких міститься інформація щодо точних координат, де починається захисна межа берега і як саме вона проходить. Документи зникли після ліквідації Держуправління екології Києвав 2013 році.

Київський департамент земельних ресурсів, який готує проекти землеустроїв для відведення земельних ділянок в столиці теж працює без документів прибережних захисних смуг, ухвалених Київрадою у 2007 та 2009 роках. Виявилося, що оригінали рішень депутатів знаходяться Подільському районному суді. Ще в 2010 року у Київради їх вилучила Генпрокуратура України в справі про будівництво на березі Дніпра ресторану «Ріоні». З того часу оригінали знаходяться в суді, замінити їх на копії ніхто не поспішає.