«Регіонал-порошенківець» за 58 мільйонів відновить канал із Тилігульського лиману в Чорне море
07.10.2016   //  

Регіональний ландшафтний парк «Тилігульський» Одеської обласної ради 3 жовтня за результатами тендеру замовив ТОВ «Укргазифікація Південь» реконструкцію з’єднувального каналу Тилігульський лиман – Чорне море за 58,22 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Тендер оголосили 28 липня за два дні до 1 серпня, коли всі державні замовники остаточно перейшли на систему «Прозорро».

До кінця 2018 року мають реконструювати пересихаючий канал, влаштувати морську наносозатримуючу споруду, шлюз-регулятор із рибозатримуючим пристроєм, водопропускні споруди, а також захист автомобільного моста та інженерних мереж.

Передбачено аванс 30% для придбання матеріалів, конструкцій, виробів на строк не більше трьох місяців.

Одеська «Укргазифікація Південь» належить екс-депутату Одеської облради Ігорю Єрьоменку та його родині. Він входив до фракції Партії регіонів, а потім був позафракційним. У 2015 році балотувався туди ж від партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність».

Усього з 2008 року фірма виграла тендерів на 163,72 млн грн., із яких цей – найбільший.

Нині єдиним конкурентом було місцеве ТОВ «Талісман Строй» Сергія Чередниченка. Директором фірми є Максим Кисимес, який до початку 2015 року керував одеським КП «Сервісний центр», а до того був начальником відділу Департаменту державного регулювання в енергоефективності Держенергоефективності.

У липні 2015 року конкурент виграв єдиний тендер Одеської військової академії на ремонт за 3,09 млн грн.

Із вересня 2014 року парк «Тилігульський» тимчасово очолює Віталій Олександрович Петрусенко. Особа з такими ПІБ була помічником нардепа від Партії регіонів Івана Фурсіна (зараз – самовисуванець, член депутатської групи «Воля народу»).