- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

«Київпастранс» замовив партнерам Порошенка транспорту на 675 мільйонів

Комунальники Кличка примудрились купити у "порошенківців" такі автобуси по по 6,07 млн грн. [1]

Комунальники Кличка примудрились купити у “порошенківців” такі автобуси по по 6,07 млн грн.

КП «Київпастранс» 3 жовтня за результатами тендерів уклала три угоди про придбання нових низькопідлогових автобусів і тролейбусів на загальну суму 674,72 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Усі транспортні засоби, обладнані для пасажирів з обмеженими можливостями, мають поставити до кінця року.

ТОВ «МАЗтранссервіс» за 472,38 млн грн. замовили [2] 100 автобусів з функцією кнілінгу, системою відеонагляду та кондиціонерами в кабіні й салоні:

Інший дилер «МАЗу» «Автек» продає їх в середньому на 15% дешевше: першу модель по 3,47 млн грн. [3], а другу – по 5,26 млн грн. [5]

Із «МАЗтранссервісом» за окремими лотами змагалися «Богдан» з автобусами А70132 (дорожчі від переможця на 2%) і ТОВ «Авто-Регіон» із тими ж автобусами МАЗ 215069 (заявка була дорожчою лише на 0,7%).

У ході аукціону жоден з учасників не зробив жодного кроку по зниженню ціни, відтак перемога дісталась білоруським автобусам за початковою ціною.

За результатами такої «конкуренції» ціна остаточної угоди з «МАЗтранссервісом» була лише на 2% нижче від очікуваної вартості автобусного тендеру.

ДочП «Автоскладальний завод №1» ПАТ «Автомобільна компанія «Богдан Моторс» за 202,34 млн грн. поставить [6] 40 тролейбусів Т70117 [7] із системою відеонагляду та кондиціонерами в кабіні й салоні по 5,06 млн грн.

Єдиним допущеним конкурентом «Богдану» було ТОВ «Укрпастех» із тролейбусами Електрон Т19101 з різницею цін 0,02%.

ТОВ «Науково-технічне підприємство СТГ Інженерінг» пропонувало тролейбуси ЛАЗ Е183 категорії М класу І на 11% дешевше. Заявку відхилили через відсутність усіх документів, крім проекту договору, гарантійного листа щодо працівників, довідки про відсутність податкової заборгованості та копій видаткових накладних.

Окрім цього «Київпастранс» також проводив тендер на закупівлю тролейбусів по ще одному лоту на очікувану суму 557,71 млн грн. У цьому випадку «Богдан» і «Укрпастех» також подали заявки з мізерною різницею. Їхні пропозиції були лише на 0,001% дешевші від очікуваної ціни тендеру. І також подало заявку «СТГ Інженерінг», яке пропонувало тролейбуси на 37 млн грн., або 9% дешевше від очікуваної ціни. У цьому випадку «Київпастранс» відхилив найдешевшу пропозицію і заявку «Укрпастеху» через невідповідність технічним вимогам. Відтак торги по цьому лоту були скасовані, бо до них був допущений лише один учасник «Богдан».

«МАЗтранссервіс» записано на вищезгаданий «Укрпастех» [8] Романа і Павла Шевченків – офіційного дистриб’ютора «Електрону».

Співвласником «Богдан Моторс» раніше був Петро Порошенко, а тепер компанія належить його бізнес-партнеру Олегу Гладковському (Свинарчуку), першому заступнику секретаря РНБОУ.

«Богдан» та Мінський автомобільний завод (МАЗ, Білорусь) у березні уклали угоду [9] про спільне виробництво вантажівок подвійного призначення у Черкасах.

Нині «Київпастрансом» керує колишній заступник [10] директора Дмитро Левченко. Раніше директором був Сергій Майзель, який нині очолює [11] Департамент транспортної інфраструктури Київської міської державної адміністрації, що курує роботу «Київпастрансу».

У 2015 році Майзель обрався [12] у Київраду від «Блоку Петра Порошенка «Солідарність». До центральної ради цієї партії входять [13] вищезгаданий Гладковський, а також Ігор Кононенко – перший заступник голови депутатської фракції «БПП» у Верховній Раді.