За ремонт пошкоджених вибухами будинків в Сватовому переплатили більше мільйона, – прокуратура
04.10.2016   //  

Прокуратура підозрює посадових осіб Луганської обласної військово-цивільної адміністрації в підписуванні неправдивих актів виконаних робіт щодо ремонту житлових будинків в м. Сватове, що призвело до розтрати бюджетних коштів в сумі 1,27 млн грн.

Про це стало відомо з ухвали Сєвєродонецького міського суду Луганської області, до якого слідчий звернувся з клопотанням в рамках кримінального провадження за №42015130610000462 від 18.11.2015 року.

Слідство встановило, що в 2015 «Укргазкомплект ЧФ» по договорах будівельного підряду проводило капітальний ремонт десяти житлових будинків у м. Сватове на вул. Луначарського. Замовником ремонту було управління капітального будівництва ЛОВЦА. В грудні того ж року сторони підписали акти приймання виконаних робіт.

В квітні-травні 2016 року були проведені будівельно-технічні експертизи, які показали, що обсяги та вартість робіт були завищеною, а збитки склали 1,27 млн грн.

Також встановлено, що посадові особи «Укргазкомплект ЧФ» перераховувало бюджетні кошті, які були отримані за нібито виконані цією фірмою будівельні роботи, перераховували на рахунок харківських ТОВ «РТП «Таргет»» та ТОВ «Рейлтек». Слідчий подав клопотання про доступ до документів про рух коштів на банківських рахунках цих фірм, але отримав відмову. Суддя вказав, що у внесеній до ЄДР інформації по цій справі відсутні дані про причетність посадовців харківських фірм до зловживань.

З матеріалів судової справи відомо, що спочатку прокуратура підозрювала посадовців управління капітального будівництва ЛОВЦА в привласненні субвенції на відновлення житлових будинків, які в результаті ремонтували мешканці за власні гроші. При цьому, чиновники в цій схемі були у змові з працівниками ТОВ «ВД-Строй», ТОВ «Мрія Буд», ПП фірма «Боско», ТОВ «Криворіжспецремонт», ТОВ «Ай-Сі-Бі», ТОВ «ВКрБФ «Промекс», ТОВ «А.О. Мрія Інвест», ТОВ «Торі Буд» та ТОВ «Авангард 2015»

Фірма «Укргазкомплект-ЧФ» була зареєстрована у липні 2013 року у Чернівцях в будинку, де знаходився  Шевченківський відділ державної виконавчої служби Чернівецького міського управління юстиції. Зараз фірма прописана по вул. Міцкевича в Чернівцях. Засновниками «Укргазкомплект-ЧФ» значаться Оксана Колісниченко, Віталій Медолиз, Сергій Павловський і Леонід Шиян.

Нагадаємо, в кінці жовтня минулого року в Сватове спалахнула пожежа на військовому складі, де зберігалося близько 3,5 тис т боєприпасів. Внаслідок пожежі детонувала велика кількість снарядів, частина з них вибухнула поза межами складу. Через вибухи загинуло чотири людини, кілька отримали поранення, зазнали руйнувань низка будівель, в тому числі, дві школи.

За даними ГПУ, причиною пожежі на артскладі стала недбалість посадових осіб.