Столична фірма макіївців за 54 мільйони відремонтує дорогу на Луганщині
02.10.2016   //  

Служба автомобільних доріг у Луганській області 23 вересня за результатами тендеру замовила ТОВ «Данко» поточний середній ремонт автодороги місцевого значення О130501 Кремінна-Торське за 54,30 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

До кінця 2017 р. на ділянці км 3+000 – км 10+200 довжиною 7,20 км влаштують земляне полотно, посилять дорожній одяг методом ресайклінгу, встановлять огородження і знаки, нанесуть розмітку, відремонтують водоперепускні труби.

Ремонт коштує в середньому 7,54 млн грн. за кілометр.

Конкурентами були  ТОВ «БК Євродор» і ТОВ «Укртрансбрікет».

За протоколом розкриття, на торги також прийшло ПП «АБЗ» із нижчою на 6% ціною. Однак цю заявку з невідомої причини не оцінювали, хоча вона й не була відхилена.

Фірма «Данко» Валентини та Дениса Чумаків із Макіївки Донецької обл. донедавна була зареєстрована у Слов’янську. Директором є Артем Парамонов.

За новою адресою фірми в Києві по вул. Сурікова, буд. 3, корпус 37, офіс 2 також прописане ТОВ «Сєвєродонецький асфальтобетонний завод», засновником якого є згаданий «Укртрансбрикет».

Номер телефону «Данко» (066) 7944064 також використовує донецьке ТОВ «Спецімпортдеталь» Артема Парамонова, слов’янське ТОВ «ТПК Промінвест» донеччанина Сергія Дунайцева, його ж київське ТОВ «Торгівельно-промислова компанія Трейдер» із макіївцем Володимиром Калачиком.

Усього з 2011 р. переможець виграв тендерів на 156,79 млн грн.

«Укртрансбрікет» заснувала в Донецьку макіївчанка Ангеліна Чумак. У 2012 р. компанія виграла низку тендерів виключно ДП «Луганська Обласна дирекція з ліквідації збиткових вугледобувних та вуглепереробних підприємств». Після окупації Донецьку терористами ДНР її переоформили в Києві на Едуарда Горелова. Директором став В’ячеслав Овчаренко, а новим місцем прописки – будинок по вул. Обсерваторній, 7. Фірма знову почала вигравати торги у квітні 2015 р.

Усього з 2012 р. «Укртрансбрікет» отримав підрядів на 63,39 млн грн.

«БК Євродор» із Дніпропетровської області належить Тетяні Кисіль та Олександру Горбуліну. Що до останнього, то людина з такими ім’ям і прізвищем у 2012 р. була начальником дільниці управління ТОВ «Автомагістраль-Південь».