- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Прокурор-мажор звільнився з прокуратури після сюжету «Наших Грошей» про його статки

Прокурор Київської міської прокуратури №6 (Печерського району) Ігор Черновський добровільно звільнився з правоохоронних органів через два тижні після сюжету Лесі Іванової для «Наших Грошей з Денисом Бігусом [1]» про невідповідність статків його родини офіційним доходами прокурора.

Згідно з відповіддю прокуратури на наш запит, Черновський пішов із посади прокурора Київської міської прокуратури №6 (Печерського району) 28 березня 2016 р. у зв’язку з поданням заяви про звільнення за власним бажанням. Це сталося через два тижні після виходу в ефір сюжету «Останні піонери Конча-Заспи» [2] від 15.03.2016.

Нагадаємо, у сюжеті йшлося про закрите котеджне «Французьке містечко» в Конча-Заспі, яке збудували у рекреаційній зоні під виглядом реконструкції дитячого табору. Серед власників будинків у містечку виявилася і дружина Ігоря Черновського – Дар’я Черновська.

chern3 [3] chernovs-kyj [4]

Право власності на будинок площею 378 кв.м. Дар’я Черновська отримала у жовтні 2013 р. по договору дарування. Інформація про те, хто подарував будинок Черновській, у витягу з майнового реєстру відсутня.

Окрім того, у лютому-березні 2015 р. Дар’я Черновська стала власницею трьох приміщень загальною площею близько 360 кв.м. у ЖК «Новопечерські Липки». Це житловий комплекс бізнес-класу у центрі Києва, наразі квадратний метр тут продають по 55 тис грн [5]. або 2 тисячі доларів.

Також, в 2014 р. Дар’я Черновська, котра на той момент мала 24 роки, стала співвласницею частки вартістю 7,32 млн грн у фірмі ТОВ «Автодрайв-Альянс». Фірма зареєстрована в Полтаві й займається продажем автомобілів.

В останній доступній декларації Черновського за 2014 р. [6] зазначено 60 тис грн. річного доходу, ніякої нерухомості і жодних коштів на рахунках у банках. У Печерській прокуратурі Ігор Черновський, судячи з матеріалів Судового реєстру, щонайменше з 2012 р. До 2011 р. Ігор Черновський був оформлений як ФОП, з видом діяльності «забезпеченням фізичного комфорту». У його родини в Чернівцях вже 10 років будівельний бізнес: зокрема батькові прокурора, Василю Черновському, належить ПП «Єврофасадбуд» і ПП «Єврофасадбуд 2».

Дар’я Черновська – дочка Анатолія Мельника, котрий усе життя служив у прокуратурах [7] різних рівнів. Зокрема, у 2006-2010р.р. він був заступником прокурора Полтавської області, декілька місяців її очолював сам, в 2011 р. був призначений заступником Генпрокурора Віктора Пшонки і прокурором міста Києва. У 2012-2014 р.р. очолював Луганську обласну прокуратуру. Після втечі екс-президенка Віктора Януковича – Мельник звільнився з органів за власним бажанням.

Детальніше про забудову та інших власників будинків у «Французькому містечку» читайте і дивіться  тут. [8]