Інститут нейрохірургії втретє замовив ремонт того самого корпусу – тепер «прокладці» за 91 мільйон
30.09.2016   //  

ДУ «Інститут нейрохірургії ім.акад.А.П. Ромоданова НАМН України» 27 вересня за результатами тендеру замовила ТОВ «Укрвентпромпостач» реставрацію клінічного корпусу №3 за 91,46 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

До кінця 2017 р. корпус по вул. Майбороди (Мануїльського), 32 відремонтують із реабілітацією та пристосуванням. Це вже третій такий тендер: у 2012 році ТОВ «БК Моноліт Мегабуд» отримало підряд вартістю 45,99 млн грн., а в 2011 році ПП «Медсервіс» – 48,80 млн грн.

Виконають будівельні, реставраційні та оздоблювальні роботи, встановлять вікна і двері, влаштують інженерні мережі, мережі зв’язку, системи відеоспостереження і контролю доступу, трансформаторну підстанцію, дизель-генераторну електростанцію, благоустроять і озеленять територію.

Допущеними конкурентами були ТОВ «Лібор» і ТОВ «Аеровент».

ТОВ «Будівельна компанія «Адамант»» пропонувало на 22% нижчу ціну, але його не допустили через недоліки кошторисів, зокрема, не врахований монтаж дизель-генератора.

Дорожчу заявку ТОВ «Брістоль Інвест» відхилили через відсутність даних про субпідрядників, а також року випуску в довідці про матеріально-технічну базу.

Славутицький «Укрвентпромпостач» зі статутним капіталом 10 тис грн. зареєстрований на директора Олексія Васильовича Якименка у його ж квартирі. Раніше фірмою керував Геннадій Васильович Якименко.

Із 2015 року вона виграла єдині два тендери Полтавської обласної клінічної лікарні ім.М.В. Скліфосовського на ремонт вентиляції на суму 870 тис грн.

Полтавський «Лібор» зі статутним капіталом 1 200 грн. належить Григорію Базавлуку, власнику однойменного ПФ «Лібор» із нульовим статутником. У 2008-2012 роках остання фірма отримала держпірядів на 57,28 млн грн., переважно в лікарні Скліфосовського.

«Аеровент» зі статутним капіталом 1 тис грн. записано на Володимира Терещенка, співвласника ТОВ «Мега Стайл» із кіпрською фірмою «Місторіко Венчурз Лтд».

Раніше «Аеровент» належав ПАТ «Аеробуд», донині прописаному з ним у одному будинку. Акціонерами компанії є п’ять кіпрських офшорів, близьких до одного з лідерів групи «Приват» Геннадія Боголюбова: «Ренальда Інвестментс Лімітед», «Формоса Інвестментс Лімітед», «Грінгот Ентерпрайзес Лімітед», «Сісера Інвестментс Лімітед», «Броалія Венчерз Лтд».

Керівником «Аеробуду» був Григорій Козинський. Очолювана ним фірма «Рубікон трейдінг» будувала єврейський центр «Менора» у Дніпрі. А заснований Козинським «Рубікон-моноліт» отримав від Дніпропетровської облдержадміністрації підряди на будівництво оборонних споруд на кордоні із так званими ЛНР і ДНР на 62,85 млн грн.

Із 2011 року «Аеровент» виграв торгів на 20,19 млн грн., переважно в Управління капітального будівництва Львівської облдержадміністрації на оборонні споруди.