Філатов відписав ще 57 мільйонів на ремонт набережної – тепер «укропівцю»
30.09.2016   //  

vul-naberezhna-peremohy-vid-merefo-hersonskoho-mosta-do-vul-kosmichnojiДепартамент благоустрою та інфраструктури Дніпропетровської міської ради 19 вересня за результатами тендеру замовив ТОВ «Українсько-польське підприємство з іноземними інвестиціями «УПС» капітальний ремонт вул. Набережної Перемоги за 57,14 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

До кінця року мають відремонтувати ділянку вулиці від Мерефо-Херсонського моста до вул. Космічної довжиною 4 км. Відтак ремонт коштує близько 14 млн грн. за кілометр.

Виконають фрезерування, влаштують дорожній одяг, тротуари, в’їзди на прилеглу територію, дощову каналізацію та освітлення, встановлять дорожні знаки і перильне огородження, нанесуть розмітку.

Нагадаємо, нещодавно департамент замовив фірмі «Майстер-Буд» капремонт благоустрою цієї ж набережної за 56,11 млн грн.

Єдиним допущеним конкурентом було ТОВ «Дорбуд».

Дорожчі заявки ТОВ «Автомагістраль-Південь»,  ТОВ «Акам» і ТОВ «Майстер-Буд» відхилили: першу – через надану проміжну фінзвітність за половину 2016 р. замість річної за 2015 р., а решту – за відсутність податкових накладних до аналогічних договорів.

Фірма «УПС» належить сину екс-начальника ДП «Дніпропетровський облавтодор» Тарасу Палію, депутату Дніпропетровської облради від «УКРОПу» Владиславу Бородіну та латвійській компанії «Fuel Systems, SIA» Оксани Захарової.

Після зміни влади у 2014 р. на Тараса Палія було відкрито два кримінальні провадження щодо привласнення бюджетних коштів на ремонті доріг фірмою «УПС». Торік обидві справи закрили.

За даними «Центру протидії корупції», департамент благоустрою звільнив секретаря тендерного комітету Наталію Іванюшенко після того, як Державна аудиторська служба виявила порушення при укладенні угоди на 27 млн грн. між міськрадою та «УПСом».

Крім того, влітку міськрада повідомила, що укладе мирову угоду щодо виплати «УПСу» 109 млн грн. боргу за будівництво дороги.

Засновником «Дорбуду», як і ДІП «Дніпродор», є польське ТОВ «ПУС» («PUS»), яке до 2006 р. було співвласником вищезгаданої фірми «УПС».

Кінцевим бенефіціаром «ПУС» є поляк Філіп Єжі Станіслав. Раніше його партнером був Олександр Полтавець із Дніпра, який володіє ТОВ «Туристична фірма «Енігма Тревел» з Олександром і Вікторією Давиденко, Олександром Гаркушею, Віталієм Бабенком і міжнародною асоціацією ветеранів спеціальних підрозділів по боротьбі з організованою злочинністю «Центр».

Що до Олександра Григоровича Гаркуші, то особа з такими ПІБ є помічником нардепа Андрія Немировського (обрався від «Самопомочі», нині – «Блок Петра Порошенка»).